banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KARAOSMANOĞLU: İLK 6 AYDA 25 TON ATIK DENİZE GİTMEDİ
 İzmit Körfezi’nin yoğun yağışlar sonrası derelerden denize gelecek yüzeysel atıkların denize ulaşmadan toplanması için talimat veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “2015 yılının ilk altı ayında 25 ton atık denize gitmeden ekiplerimiz tarafından toplandı. Çevre hassasiyetimiz göreve geldiğimiz andan itibaren neyse bugün aynı heyecanla çalışıyoruz. Körfezimizin korunması için elimizden gelenin daha fazlasını yapmak için çalışıyoruz” dedi. Bölgede inceleme yaparak biriken atıkları yerinde inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, projenin faydalı olması nedeniyle memnuniyetini de dile getirdi.  

 

“SABİT BARİYER SİSTEMİ GÖREVİNİ YAPIYOR”

Yüzeysel atıkların denize ulaşmadan toplanarak bertaraf edilmesine ve oluşabilecek sıvı ve katı atıkların toplanmasına yönelik olarak sabit bariyer sistemleri verimli çalışmasıyla dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla İzmit ilçesi sınırlarındaki Kumla ve Kiraz derelerinin denize dökülmeden önceki bölümlerine sabit bariyer sistemi yerleştirilmişti. Sabit bariyerler, bağlantı noktaları su seviyesinin yükselip alçalmasıyla birlikte hareket edebilecek niteliklere haiz aparatlar ile monte edilerek debi değişimlerinde suyun yüksekliğine göre aşağı ve yukarı hareket edebiliyor.

 

ÇEVRE VE İSU EKİPLERİ ATIKLARI TOPLUYOR

Bariyerlerde toplanan atıklar Körfeze ulaşmadan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile İSU Genel Müdürlüğü ekiplerince toplanıyor. Bu yılın ilk altı ayında 25 ton katı atığın Körfeze ulaşmadan toplanarak bertaraf edilmesi sağlanarak, önemli bir çevre çalışması gerçekleştirilmiş oldu. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, “İnanıyorum ki bu çalışmalar ve gerçekleştireceğimiz projeler, daha iyi bir Kocaeli için geleceğe ışık tutacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826