banner2779
banner2752
banner2750

Karaosmanoğlu, ‘’İlk emir “Oku”nun gereğini yaptık’’
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği Tavşancıl Konak Hafızlık Kız Kuran Kursu'nun açılışına katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Tavşancıl Evleri’nden birisine yapılan Kuran Kursu açılışına, Dilovası Kaymakamı Asım Alkan, İlçe Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut, İl Müftü Vekili İlyas Öztel, Dilovası Müftüsü Osman Barış ve mahalle sakinleri de katıldı. Açılışta konuşan Başkan Karaosmanoğlu,  “Tarihi Tavşancıl Evleri’nden aslına uygun inşa ettiğimiz bu konak, Kuran-ı Kerim’e yakışan bir eser oldu. İlk emir “Oku”nun gereğini yaptık. Tavşancıl Konak Kız Kuran Kursu'nu burada hizmete alıyoruz” dedi.

 

“MİLLETİMİZE HİZMET EDECEK KIZLARIMIZ BURADA YETİŞECEK”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Rabbimizin ilk emri okudur. Öncelikli olarak Kuran-ı Kerim’i okumak, anlamak ve yaşamak çok önemlidir. Aslına uygun yaptığımız bu bina bu hizmetle çok daha güzel bir değer kazandı. Kuran’a yakışan bir yer oldu. Milletimize hizmet edecek kızlarımız, annelerimiz burada yetişecek. Harap durunda olan diğer tarihi evlerimizi de ortaya çıkartalım. Vatandaşlarımızdan bunu ayrıca istiyorum. Bu bölgenin daha çok güzelleşmesi için ben hazırım” şeklinde konuştu. 

 

TOLTAR, “VATANDAŞIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”

Tavşancıl Konak Hafızlık Kız Kuran Kursu'nun açılışında bir konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’da, “Büyükşehir Belediyemiz kentin her noktasında çalışıyor. Vatandaşımızın hizmetindeyiz. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla bu restore edilen tarihi bina kız Kuran Kursu oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZLE ORTAK PROJELER YAPIYORUZ”

Dilovası Kaymakamı Asım Alkan’da, “Bu Restorasyonla ilçemiz ve Tavşancılımız tarihimizi yansıtan bir bina kazandırılmıştır. Büyükşehir Belediyemiz ile ortak birçok projede halkımıza hizmet ediyoruz. İlçemizde İŞKUR vasıtasıyla istihdam seferberliği kapsamında meslek kurslarının açılması, Halk Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü kurslara malzeme yardımı, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzce yürütülen faaliyetlerde malzeme temini gibi hususlarda her zaman Büyükşehir Belediyemizin desteklerini görmekteyiz. Bu vesile ile Konak Hafızlık Kuran Kursunun açılışında emeği geçen başta Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Daha sonra dualar edilerek açılış gerçekleştirildi. Açılış sonrası Karaosmanoğlu, kurs merkezini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751