banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU: KADINSIZ MEDENİYET KURULAMAZ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şubesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle organize ettiği Büyükşehir Belediyesi’nde görevli kadın çalışanlarla bir araya geldi. Kahvaltılı gerçekleşen programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Her kadın annedir ve anne adayıdır. Her yönüyle kızlarımız ve kadınımız erkeklerden daha önemlidir, değer verilmesi gerekmektedir. Peygamber'imizde en çok “Anneye hürmet edilmesi gereğini ifade etmiştir. Böyle bir dine sahibiz. Bundan dolayıdır ki kadınsız bir medeniyet asla kurulamaz” dedi.

 

“KADINLARIMIZ İNSANLIĞIN GÜNEŞİDİR”

SEKA Park Otel’de gerçekleştirilen birliktelikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ile Dr. Hasan Aydınlık, Bem-Bir-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Sadican Aygen, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve kadın çalışanlar hazır bulundu. Anlamlı günde düşüncelerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bizim medeniyet kodlarımızda ve model hayatımızda kadınımız değerlidir. Kadınlar medeniyetimizin baş tacıdır ve saygıyı her zaman hak eder. Burada bir şeyi belirtmek isterim ki kadınlarımız ülkemizin ve insanlığın güneşidir. Kadının olmadığı yerde gelişmekten, insanlıktan ve medeniyetten bahsetmek mümkün değildir” diye konuştu.

 

“KADINA UYGULANAN ŞİDDET ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Kadınlara karşı uygulanan şiddetlerin kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Okuma yazmayı öğrenen kadınlarımız bugün hayata daha sıkı sıkı sarılıyor. Unutmayın ki sizler hem öğretmen hem de annesiniz. Hayatıma yön verirken bütün güzellikleri annemden öğrendim. Sizler birer öğretmen ve rehbersiniz. Tüm faydalı hayat derslerini sevdiklerinize bir öğretmen edasıyla anlatmakla ve öğretmekle sorumlusunuz. Kadınlarımıza uygulanan şiddet ve cinayet asla kabul edilemez, sıradanlaştırılamaz. Toplum olarak bunun önüne geçmeliyiz. Maalesef akıl dışı davrananlar ve iradesi olmayan insanlar şiddete eğilimli oluyor. Bunu eğitimle ve inanç değerlerimizi anlatarak düzeltebiliriz. Buradan sizler aracılığıyla da bir hatırlatma daha yapmak istiyorum. Kadınlarımız kendine değer vermeli ve önemsemelidir” ifadeleri kullandı.

 

ÇOCUK KREŞİ YAPILMASI TALİMATI VERDİ

Çözüm odaklı bir yaşamı tercih edilmesinin önemine de vurgu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Birbirinize güzel şeyleri anlatın. Karşılaştığımız sorunlara karşı dik ve dirayetli olursak, çözüm yolunu da rahatlıkla bulabiliriz. Bu kutlu medeniyet yolunda hep beraber yürüyelim. Büyükşehir Belediyemizin hangi biriminde çalışırsanız çalışın, bu sizler ve bizler için gurur vericidir. Bizler büyük bir aileyiz. Görevini en güzel şekilde yapanları canı gönülden tebrik ediyorum. Bugün münasebetiyle sizlere ve ailenize sağlık ve mutluluk diliyorum. Her şey hayal ettiğiniz gibi hatta daha fazlasıyla olsun” diyerek konuşmasını tamamladı. Kadın çalışanlardan kreş talebine karşı duyarsız kalmayan Başkan Karaosmanoğlu, bu eksikliğin tamamlanması için talimat verirken, kadın çalışanlara hediye takdim etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751