banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU : KO-MEK SICAK BİR AİLE YUVASIDIR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda (KO-MEK) eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı 12 İlçe 12 Sergi kervanının onuncusu Kandıra’da açıldı. Sergi açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KO-MEK kurslarının önemine vurgu yaparak, “İnsanlar bilgi donanımları arttırdığı zaman kendilerine olan güvenleri de artar’’ dedi.

AÇILIŞA BAŞKAN KARAOSMANOĞLU KATILDI

Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Kandıra Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Birdane, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri, KO-MEK Bölge Sorumluları, yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve bölge halkı katıldı.

KO-MEK SICAK BİR AİLE YUVASIDIR

Açılışta konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, yetenek ve kabiliyetlerin KO-MEK kurslarında geliştirilebileceğini söyledi. Karaosmanoğlu, KO-MEK’in sadece meslek öğrenme yeri değil sıcak bir aile yuvası olduğunu da vurgu yaptı. Kocaeli halkının istedikleri her alanda eğitim taleplerini yerine getireceklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, sergideki eserlerinden dolayı kursiyerleri tebrik etti.

KO-MEK İNSANLARIN ÜMİT VE UMUDUDUR

Sergi açılışında Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’da bir konuşma gerçekleştirdi. İnsanoğlunun öğrenmeye her an her saniye açık olduğunu ifade eden Kan, KO-MEK kurslarının sosyal yaşamda öneminin büyük olduğunu söyledi. Kan, ‘’Halk Üniversitesi KO-MEK, halkın hayatında ümit ve umut olmuştur. Halka sunulan bu hizmetin önemi oldukça büyüktür. Sunduğu bu imkânlardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ederim’’ dedi.

KO-MEK’LE GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ

Kandıra KO-MEK’te eğitim alan ve sergi açılışında tüm kursiyerler adına bir konuşma yapan Kandıra Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Mustafa Akşit KO-MEK’in Bilgisayar ve Diksiyon branşında eğitim aldığını söyleyerek, ‘’Kurslara katılma sebebim kişisel yaşantıma katkı sağlayarak halkımıza örnek olmaktır. KO-MEK kurslarında birbiriden farklı birçok insanla aynı sıralarda eğitim almanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadım. Hayatta hiçbir şeye geç kalınmadığını ve her an öğrenmenin gerekli olduğunu anladım. KO-MEK kursları geleceğe umutla bakmamızı sağladı’’ diye konuştu.

HEP BİRLİKTE SERGİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol kurdele keserek sergi açılışlarını gerçekleştirdiler. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, el emeği göz nuru ürünleri hayata geçiren kursiyerleri ve onları yetiştiren eğitmenlerini kutladı. Sergi açılışına katılan konuklara Kandıra KO-MEK hatırası olarak kandıra bezinden hazırlanmış kokulu lavanta kesecikleri dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751