KARAOSMANOĞLU: KOCAELİ, BARIŞ VE KARDEŞLİK KENTİDİR
  

Hereke sahilinde gerçekleştirdiği inceleme esnasında yaptığı açıklamada Türk ve İslam Coğrafyasında yaşanan sıkıntılı günlerin son bulmasını ve insanlığın huzur içerisinde hayatlarını sürdürmesinin önemi bir kez daha hatırlatan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ülkemizin her ilinden kardeşimiz bu kentte yaşıyor. Büyüyen bir kent olma özelliğini koruyan Kocaeli, barış ve kardeşlik kentidir. Vatandaşımızın huzur içerisinde yaşamlarını sürdürmesi bizim için en önemli hedeftir. Yerel yönetimler olarak bu başarmak için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Kocaeli Türkiye’nin bir kültürel mozaiğidir. Her renk, her ses ve her inanç buradadır. Bu değerlere saygı herkesin görevidir ve insanlığımızın da bize verdiği en önemli görevdir” dedi.

 

“KOCAELİ ÜLKEMİZE ÖRNEK BİR ŞEHİRDİR”

Ülkemizde ve özellikle şehrimizde yaşanan kardeşlik atmosferinin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Ramazan ayının ruhuna uygun, bütünleştirici ve herkesin birbirine saygı gösterdiği Kocaeli’nin, ülkemize örnek olması beni son derece mutlu ediyor. Her geçen gün insanımız kaynaşarak yaşamları sürdürmesi bizim zenginliğimizdir. Bu farklılıkları içerisinde barındıran başka bir şehir bulamazsınız. Huzurlu bir kente yaşayan insanımıza hizmet etmek bize de gurur veriyor” ifadelerini de kullandı.

 

“YETİM VE ÖKSÜZLERE KUCAK AÇALIM”

Mübarek Ramazan ayının bereketiyle ülkemize ve şehrimizi şereflendirdiğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kentimizde sadece Belediyelerin Ramazan etkinliği yapmadığını görüyoruz. Esnafımız, Odalarımız, Vakıflar, Dernekler ve sivil toplum kuruluşları kardeşliğin tesisi noktasında birbirlerinin iftarlarına gidiyor ve birbirlerini davet ediyorlar. Bu güzel olmakla birlikte Ramazan ayında yetimleri ve öksüzleri soframıza davet edelim, onların sofrasına gidelim. Şahsen bu kentin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak her fırsatta ben yapmaya çalışıyorum. Fakir fukarayı unutmayalım ve evlerine gidelim. Bütün iş adamlarımıza, tüccarımıza, esnaf kardeşlerimize ve her vatandaşlarımıza komşu ile akrabalarında ekonomik anlamda yetersiz olan insanları bulmalarını istiyorum. Onların evlerine konuk olsunlar ve kendi evlerine davet etsinler. O kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak içinde çaba göstermelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817