Karaosmanoğlu : Kocaelide hem liman, hemde plaj olacak
Kocaeli Sanayi Odası’nın Ağustos ayı meclis toplantısı dün oda meclis odasında gerçekleştirildi. Toplantıya KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram konuk olarak katıldı. Cengiz Topel havaalanında 1 Eylül’de Ankara’ya uçuşların başlayacağını ve buradan aktarma yapılabileceğini ifade eden Karaosmanoğlu, talep olduğu halde diğer illere de uçuşların olacağını kaydetti. limanların bir araya toplanmaya çalışıldığını söyleyen Karaosmanoğlu, limanlar noktasında iş adamlarının anlayışlı davranmasını ve siyasi baskı yaptırmamasını istedi. 
 
KAPASİTE KULLANIM ORANI ARTTI
Aylık faaliyet raporu hakkında bilgi veren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayi üretim endeksinin Haziran ayında belirgin bir yükselişe geçtiğini kaydetti. Yılın ilk yarısında ikinci çeyrekte yüzde üçün üzerinde bir büyümenin elde edildiğini ifade eden Zeytinoğlu, kapasite kullanım oranlarının kent ve ülke genelinde arttığını kaydetti. 1 milyar 747 milyonluk ihracatın Temmuz ayında gerçekleştiğini ifade eden Zeytinoğlu, işsizlik oranındaki düşüşün kendilerini sevindirdiğini kaydetti. 
 
AÇIK ARA ÖN BÜYÜK ODAYIZ
İlk 500 firma içinde Kocaeli’den 92 firmanın olduğunu ifade eden Zeytinoğlu, ancak firmaların merkezinin İstanbul odasına kayıtlı 32 firmanın bulunduğunu kaydetti. İlk sırada TÜPRAŞ’ın bulunduğunu ifade eden Zeytinoğlu, “Oda kelcisinde 68 meclis üyesinden ilk 500’e giren firmanın 18’i odamızda temsil ediliyor. İstanbul’da ise sadece 14 şirket bulunmakta. Bu rakamlarla Türkiye’nin en güçlü sanayi odası olmakta açık ara öndeyiz. Yeni ilk 500’e giren 8 firmamızı da tebrik ediyoruz” dedi. 
 
LOJİSTLİK ALANLARI BİRLEŞTİRİLMELİ
En fazla vergiyi veren kent olan Kocaeli’ye kamu yatırımlarının az olduğunu söyleyen Zeytinoğlu, “Verdiğimiz vergilerin karşılığını bize 3 yıl üst üste verirlerse hiçbir sorunumuz kalmayacak. D-100’e alternatif bir yol istiyoruz, eski İstanbul yolu acilen duble yol olmalı. Karadeniz sahil yolu bir an önce başlamalı. Demiryolu taşımacılığı noktasında önemli adımlar atılmalı ve kuzeyde yapılacak olan yeni hızlı tren hattının çalışmaları başlaması halinde destek vereceğiz. Gebze ve Tuzla lojistik alanları Gebze’de kalmak kaydı ile birleştirilmeli. Vilayet ve Büyükşehir’in Köseköy’de planladığı lojistik alanın birleştirilmesinden yanayız. Cengiz Topel’in özelleştirilmesinde destek vereceğinize inanıyorum” dedi. 
 
SAPANCA YOLU BİTEMEDİ 
Meclis toplantısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, üretim yapılmadan ülkenin gelişmeyeceğini belirtti. Her zaman sanayicinin, tüccarın yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Anadolu’nun ilçelerine giderken bile duble yollardan geçiliyor. Ama bizim yıllardır Sapanca yolumuz bitmedi. Demek ki biz derdimizi anlatamıyoruz. Derdimizi iş adamlarımızla birlikte anlatmalıyız ve bakanlarımız iş adamlarımıza değer veriyor. Bunların öncelikli işler olduğunu anlattığımız zaman yatırım planları ona göre yapılır” dedi. 
 
LİMAN İÇİN SİYASİ BASKI VAR
Her zaman sanayicinin yanında olduklarını ifade eden Karaosmanoğlu kent için olmazsa olmazları anlattı. Her fabrikanın önünde bir liman olmayacağını ve bu konuda siyasi baskının da oyduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, “Lojistik liman planları ile ilgili çalışmalar Valilik tarafından hazırlanıyor. Bizim lojistik ana planımızla birleştirilerek nerede ne olacağına karar vereceğiz. Limanlarımızda olacak yüzülecek plajlarımızda olacak. Bunun için herkesin ve özellikle sanayicilerin daha anlayışlı olması gerekiyor. Liman kenti olmak denizin pislik içinde olması anlamına gelmez. Kimse pisliğini denize bırakmayacak. Derelere atık atılmayacak. Hem üreten, ticaret yapan, sanayinin başkentti olan bir kent yanında insanların sağlıklı yaşadığı bir yer olacak” dedi. 
 
CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ YAPACAK
Nüfusun yüzde 95’inin Körfez’in çevresinde yerleştiğini ifade eden Karaosmanoğlu, “Biz insan eli ile Körfez’i yok ettik. 1999 depreminden kalan molozlar denize boşalttık. İnsafsızca körfezi yok ettik. Hepimizin temiz su, hava, toprak ve çevreye ihtiyacımız var. Lastik-İş tesislerinin olduğu yerdeki bataklığın temizlenmesi için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Karaosmanoğlu, “Oradan 10 bin kamyon çamur çıktık. Temizleme işini belediye binasının oraya kadar yapacağız ve aradaki dereye köprü yapacağız. 29 Ekim’de o alanda Cumhuriyet yürüyüşü yapacağız ve herkes Cumhuriyet yürüyüşünün nasıl olduğunu görsün” dedi. 
 
TALEBE GÖRE UÇUŞ OLACAK
Cengiz Topel’de sanayi ve ticaret odasının desteği ile talep edilen yerlerde istek yüzde 65’in üzerine çıktığında uçuşların başlayacağını belirten Karaosmanoğlu, “Ankara’da bu konuda kesin kararlar aldık. Her gün olmasa da talep olan illere uçuşlar düzenlenecek. Başbakan bu konuda bize söz verdi. 1 Eylül’den itibaren Ankara’ya uçuşlar başlayacak. Ankara’dan aktarmalı her yere gidilebilecek” dedi. Bazı fabrikalarda yaz aylarında kötü kukuların geldiğini belirten Karaosmanoğlu, “Her gün insanlar şikayette bulunuyor. İş adamlarımız bu konuda hassas davranmalı” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817