KARAOSMANOĞLU: KÖYLERİMİZ ARTIK UZAK DEĞİL
 Milletin efendisi olan köylülerimizin son 13 yılda aldıkları büyük yatırım ve hizmetle daha yaşanabilir ile ulaşılabilir olmasının arkasındaki en önemli kurum olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez ilçesindeki Alihocalar ve Dikenli köylerini ziyaret etti. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde Başkan Karaosmanoğlu vatandaşlarla olan sohbetinde, “Gitmesek de, görmesek de o köy bizim köyümüzdür ifadesini Büyükşehir olarak artık kabul etmiyoruz. Köylerimizde yaşayan vatandaşımız yaşama kalitesi, ulaşımı ve sosyal alanlarıyla hak ettiği değeri görüyor, görecektir” dedi.

 

PROJE DESTEĞİ VERİLECEK

Köy ziyaretlerinin ilkini Alihocalar Köyü’ne gerçekleştiren Başkanlar, burada vatandaştan gelen talepleri dinlediler. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran yaptığı konuşmada, “Köylerimize gereken her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Her köyümüze eşit mesafede hizmet üretiyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak bizler yerelden kalkınmanın inancıyla kentimize sizler gibi düşünerek çalışmalarımızı yönlendiriyoruz” diye konuştu. Başkan Karaosmanoğlu da, ‘’Bölgemizin önemli eksikliklerinden kültür merkezisini Sevindikli’ye yaparak giderdik. Sizleri ve bütün köylerimizde yaşayan vatandaşımızı seviyoruz. Ulaşım noktasında gerçekleştirdiğimiz büyük çalışmalar sizlerin rahat etmenizi sağlayacak. Kısa zamanda çalışmaların biteceğini de ifade etmek isterim. Köylerimizi daha cazip hale getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Köylerimizin ruhunun bozulmasını istemiyoruz. Bu noktada sizlere gerekirse proje desteği de verebiliriz. Amacımız gençlerimiz buralarda kalarak kendi özgür ticaretlerini yapmalarıdır. Bunun için yerel hizmetlerin yoğunlaşarak devam edeceğini söylemek isterim” şeklinde konuştu.

 

HAYATIN İÇERİSİNDE SİZLERLE BERABERİZ

Başkan Karaosmanoğlu, Körfez’in Dikenli köyünde de vatandaşlarla bir araya geldi. Köy ortamını çok sevdiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşan insan aç kalmaz. Köylerde hiç kimse işsiz kaldı diye aç kalmaz. Ufak bir bahçesi vardır, bir-iki tavuğu koyunu vardır; Onların yumurtasıdır, sütüdür der, yine muhtaç kalmadan yaşamını idame ettirir. Ama kentte kişi işsiz kaldı mı öyle mi ya? Ev kirasıdır, suyudur, ekmeğidir, ulaşım masrafıdır deyince muhtaç duruma düşer. İşte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak köylerimize yaptığımız yatırımlarla bu tabloyu tersine çevirdik. Artık insanımız burada arzu ettiği gibi yaşıyor, tarımını ve hayvancılığını isteği gibi yaparak yaşıyor. Artık Kocaeli’nin köylerinden bırakın dışarıya göç olmasını; şimdi hemşehrilerimiz, kentten köye göç ediyorlar. İnsanlar niye köye yerleşmesin ki? Mis gibi doğası, çocuk oyun parkları, asfalt ve beton yolları olan bir yere insanlar niye gitmesin ki? Çok şükür bunu başardık. Buradayız hayatın içerisinde sizlerle beraberiz. Hizmetlerimizin en önemli gücü ve hızı sizlersiniz” diyerek sözlerini devam ettirdi.

 

TÜM İMKANLARIMIZLA YANINIZDAYIZ

Hayatın devam ettiğini gelecek günlerde de farklı eksikliklerin ortaya çıkabileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Devletimizin tüm imkanlarıyla yanınızdayız. Sizlerin hizmetinde olmaya her daim devam edeceğiz. İnsanımızı yaşatacağız ki devlet yaşasın. Yaptığımız yatırımlar, getirdiğimiz hizmetler hep sizin eserinizdir. İçme suyu yatırımları, meydan düzenlemeleri, kanalizasyon çalışmaları, çocuk oyun grupları, sosyal tesisler ve bunlar gibi onlarcası sizlerin bizlere verdiği destek ve güçlü merkezi hükümetle oluyor. Şairin o meşhur mısralarında biraz da öykünerek dile getirdiği; ‘Gitmesek de, görmesek de o köy, bizim köyümüzdür’ sözünü biz kabul etmedik! Dedik ki; Gitmediğin, görmediğin yer senin değildir! Bütün köylerimizi tek tek ziyaret ediyoruz. Hepsine yatırım yapıyoruz” açıklamasını yaparak konuşmasını bitirdi.

 

DİKENLİ KÖYÜ ANI DEFTERİNE DUYGULARINI YAZDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ayrıca Dikenli Köyü’nün ziyaret defterine günün anlamına binaen, “Kardeşlerimizle hasbihal ettik. Tavsiyelerini dinledik. Büyük bir memnuniyet duydum. Güzel köyümüzü daha güzel, sağlıklı, yaşanabilir, örnek bir köy haline getirme sözümüzle vedalaştık. Muhtarımıza ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle” ifadelerini yazarak anı defterini imzaladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817