banner2779
banner2752
banner2750

Karaosmanoğlu, Kurban Bayramını kutladı
 Bütün Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’nde de Kurban Bayramı milletçe coşkuyla kutlanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da yayınladığı Kurban Bayramı mesajıyla, başta Kocaeli halkı olmak üzere bütün İslâm aleminin bayramını tebrik etti. Başkan Karaosmanoğlu, Kurban Bayramı için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli bütün tedbirlerin alındığını ve Büyükşehir ekiplerinin her zamanki gibi 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı.

 

KOMŞULARIMIZA KOŞTUĞUMUZ GÜNDÜR

Karaosmanoğlu mesajında şöyle dedi: “Bizleri kardeşliğe davet eden Kurban Bayramı’nı coşkuyla kutluyoruz. Kurban Bayramları, bereket günleridir.  Yoksul, sahipsiz, elden ayaktan düşmüş komşularımıza koştuğumuz günlerdir. Bugünlerde yardımlaşma ve merhamet duyguları, gönüllerimizi ve şehrimizi bir baştan bir başa kuşatır. Bizi mutlulukta bir araya getirir. Düşmanlıkları, kırgınlıkları unutturur. Hazreti İbrahim’in oğlunu kurban etme kararındaki inceliği, Hazreti İsmail’in o, Yaradan’a teslimiyet duygusunun, manevi dünyamızda açtığı yeni ufukları hissederiz.

 

KENT BAYRAMLAŞMASINA DAVET

Başkan Karaosmanoğlu, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 14’te düzenlenecek olan 22’nci Geleneksel Kent Bayramlaşmasına hemşerilerimi bekliyorum dedi. Kocaeli olarak, sürdürdüğümüz bu buluşmaların bir parçası olmak bana gurur veriyor. 9 yıldır her bayram bir araya geliyoruz. Bu Kocaeli’nin sosyal mirasına çok güzel bir katkıdır. Büyük kentlerin gelenekleri tehdit ettiği, değerleri deforme ettiği ön kabulü yaygın bir inanç haline geldi. Ama ne mutlu bize ki 1 milyon 700 bin nüfuslu büyük bir kentte geleneklerimizi yaşatıyoruz. Bugün bütün Müslümanların kalbi aynı sevinçle çarpıyor. Sokaklarımızda selâmlaşıyor, sofralarımızı birbirimize açıyoruz. Bayramlarda birlik ve beraberlik ruhuyla kucaklaşıyoruz. Türkiye’ye örnek olacak birlik ve beraberlik sergiliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı olarak, başta hemşerilerimiz olmak üzere milletimizin ve İslâm âleminin bayramını kutluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751