banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU: ÖLÜ BİR ENERJİ KAYNAĞINI ORTAYA ÇIKARDIK
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi arasında yapılan ve son aşamasına gelen Hidroelektrik Santrali’nin (HES) ıslak testlerine, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da katıldı. Yılda 14 Milyon KWH enerji üretecek tesisin incelemesine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr Tahir Büyükakın, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Kemal Altunel ve tesisten sorumlu teknik personel katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kentimize kazandırılan HES projesi için, “Ölü bir enerji kaynağını ortaya çıkararak, milli ekonomiye geri kazandırıyoruz. Açığa çıkardığımız ölü enerji toplumumuza kentimize ve kurumumuza fayda olarak geri dönecektir” dedi.

 

“KOT FARKINDAN YARARLANILIRAK YAPILIYOR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi HES (Hidroelektrik Santrali) projesiyle önemli bir çalışmanın hayata daha imza atıyor. Gerçekleştirilen proje ile Yuvacık Barajı ile arıtma tesisinde ki kot farkından yararlanılarak enerji üretmek için yapılan kanal tipi hidroelektrik santralinin ıslak testleri gerçekleştiriliyor. Elinde elektrik üretim lisansı bulunması nedeni ile yatırım İZAYDAŞ tarafından yapılıyor. Yıllık 14.000.000 KWH civarında elektrik üretmesi hedeflenen yatırımın elektrik satışından elde edilecek gelirle kendisini amorti etmesi de hedefleniyor.

“BAŞKA PROJELERDE DEVREYE GİRECEK”

Ülkemizin yerli ve doğal yollarla enerji üretimine katkı sunmada önemli bir misyonu görev edinmiş Büyükşehir Belediye’nin iştiraki olan İZAYDAŞ, Yuvacık barajından elde edilen suyla kentimize kazandırdığı elektrik enerjisi için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Şehrimiz açısından çok sevindirici ve verimli bir proje oldu. Bundan sonra Kandıra Namazgâh barajında ki hatlardan da elektrik üreteceğiz. Ülkemizin doğal enerjiye ihtiyacı vardı bizde bunu sağlıyoruz. Kendi kaynaklarımızı kullanarak milli ekonomiye katkı sunuyoruz” diye konuştu. Başka Karaosmanoğlu kontrol merkezinden ıslak testlere de katılarak, yetkililerden brifing aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751