KARAOSMANOĞLU: RAKİPLERİMİZ DÜŞMANIMIZ DEĞİLDİR
  Bu yıl ikincisi organize edilen KASKF Başkanlar Kurulu Toplantısı Antalya Side’de gerçekleştirildi. Üç gün süren organizasyonun ikinci gününde yapılan toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da katıldı. “Biz Kapınızı Amatör Bir Ruhla Çaldık” sloganıyla öne çıkan 2. Başkanlar Kurulu toplantısında ev sahipliğini Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Murat Aydın ve yönetimi gerçekleştirdi. Tüm kulüp başkanlarının ve taban birliklerinin bir arada olduğu toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Bir takım insanlar spor müsabakasına silahla ve sadece hakaret etmek için geliyorsa, orada bir şeyler çığırından çıkmıştır demektir. Rakiplerimiz düşmanımız değildir” dedi.

 

İRADEMİZ, AHLAKIMIZ VE KARARKTERİMİZ SAĞLIKLI OLACAK

Sabah erken saatlerde güne yürüyüşle başlayan Başkanlar, toplantıda gelecekteki amatör sporun durumu ve gençlik üzerinde değerlendirmelerde yaptılar. Kulüp Başkanlarına yaptığı konuşmada Başkan Karaosmanoğlu, “İrademiz, ahlakımız ve karakterimiz sağlıklı olacak. Spor işte tamda burada devreye girer. Toplumda ki insanları birbirleriyle tanıştırır ve kaynaştırır. Dostluğu ve kardeşliği geliştirir. Eğer sporda dostluk, tanışma, kaynaşma olmuyorsa bu spor olmasın. Orda bir şeyler rotasından çıkmış demektir. Onun için hepimizin görevi, sporda dostluğu ve kardeşliği yarıştırmaktır” açıklamalarında bulundu.

 

YÖNETİCİLERİN GÖREVİ FAİR PLAY OLMALI

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasına, “Sporcuların ve özellikle futbolcuların sahaya çıktıklarında rakibimi nasıl ezerim düşüncesiyle hareket edenlerin, ruhen olgunlaşmadığını düşünüyorum. Rakibini tekniğinle geçmelisin. Sporcu kardeşlerimiz sadece güzel ruhunu oyun alanına koysunlar. Ama düşman gibi olmak, rakibinin ayağına bilerek zarar vermeye çalışmak, sakatlamaya dönük hareket yapmak bizim felsefemizde olmamalıdır. Onun için sporda fair play diyoruz. Yöneticilerimizin görevi de bu olmalıdır” diyerek sürdürdü.

 

GENÇLERİMİZİ KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’in de hazır bulunduğu toplantıda, ilçe Belediyeleri, Büyükşehir ve hükumetimizle birlikte gençliğin hizmetinde olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu bizlerin en öncelikli görevidir. Yollardan, kavşaklardan, altyapı ve üstyapıdan daha önemlidir. Çünkü hiçbir gencimizi kaybetmeye tahammülümüz yok. Bir insanımızı dahi kaybedemeyiz. Hiçbir gencimizi ve yavrumuzu bataklıkta bırakmayacağız. Uyuşturucuya ve yanlış işlere buluşmasına izin veremeyiz. Bunların hepsi bizim evladımız. Mahallemizin ve köyümüzün çocuğudur. Bizim şehrin evlatlarıdır. Gençlerimizi ne kadar bedenen, ruhen, bilgili ve donanımlı yetiştirirsek en büyük kazancımız budur. Onun için her zaman söylüyorum, her kulübümüz bir eğitim yuvasıdır. Kulüp başkanları ve yöneticileri spor yapan çocuklarımızın babasıdır, anasıdır, ablasıdır ve abisidir. Amatör spor fedakârlık istiyor. Sizlerin yapamadığı gücünüzün yetmediği yerde belediyelerimiz var aslan gibi. Eskisi gibi maaşlarını ödeyemeyen belediyeler yok artık. Daha güçlü ilgili yerel yönetimler var” şeklinde konuştu.

  

BEN BİR EĞİTİMCİYİM

Moderatörlüğünü KASKF Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim görevlisi Zekiye Başaran'ın yaptığı toplantıda eğitimci kimliğiyle konuşmasına devam eden Başkan Karaosmanoğlu, “Tesisleşme de birçok yatırımımız oldu. Bu konuyu özellikle çalışmamızda öncelikli bir duruma getirdim. Ben bir eğitimciyim, babayım, dedeyim. Evlatlar ve torunlar sahibiyiz. Sizlerin çocukları da benim evlatlarım. Ben öyle görüyorum. Yöneticilerde kendisini bu şekilde görecek. Spor yapan her genç bizim evlatlarımız ve torunlarımızdır. Onları sahiplenecek ve ilgileneceğiz. Derdimiz kaliteli insan yetiştirmek olacak” dedi.

 

KULÜP SAYILARIMIZI ARTIRALIM

Tesisleşmede daha güzel adımlar atalım diyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de ki kulüp sayılarını artıralım. Projelerinizi, önerilerinizi bizimle ve ASKF yönetimiyle paylaşalım. Bizler artık ilçelerimizde değil artık köylerimizde bile tesisleşmeye gidiyoruz. Artık Türkiye, Dünya ile yarışıyor. Kocaeli’de bütün dünya ile yarışıyor. Bu yarışta insanımızı iyi yetiştirirsek önde olacağız. Kaliteli, güzel yürekli, enerji dolu, hayata pozitif ve olumlu bakan, asla karamsarlığa düşmeyecek gençler yetiştireceğiz. Unutmayalım bizim kitabımızda karamsarlık yok. Görevimiz gençlerimizi amatör sporla, kulüplerimizle hayata iyi hazırlamak” açıklamalarını yaptı.

 

SPORCULARIMIZ TAHSİL YAPMALI, YABANCI DİL ÖĞRENMELİDİR

Amatörspor takımlarında oynayan gençlerin eğitim hayatı ile ilgili hatırlatmalarda yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Kulüplerimizde ki her genç tahsilini yapmalı ve en az bir adet yabancı dil öğrenmelidir. Bir meslek edinerek de faydalı insan olmalıdır. Okullarda ki öğretmen gibi, kulüplerimizde ki hocalarımız ve yöneticilerimiz en büyük öğretmendir. Bu düşüncede hayata bakacağız. Bu işi böyle görürsek kulüplerimizin bir anlamı olur. Bu zamana kadar çabalarınız için hepinize teşekkür ederim. Çok güzel bir yoldayız. Bu yolda eksiklerimiz varsa da onları tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

BU KENTİ YÜCELTECEK KURUMLAR SİZLERSİNİZ

İŞKUR Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Doğa Ergün, Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulüp Başkanı İslam Yücel, Kocaeli İl Hakem Kurulu Başkanı Kerim Akdülger, TFFHGD Kocaeli Şube Başkanı Mecit Keskin, Türkiye Futbol Saha Komiserleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Karadaş, TÜFAD Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Cengiz Dinar, KOSGEB Şube Müdürü Ertuğrul Çetinkaya, Kocaelispor Futbolcular Derneği Başkanı Yalçın Kıldıran, Kulüp Başkanları, Yöneticiler, Taban Birlikleri yöneticileri katıldığı kalabalık davetli topluluğuna konuşmasına devam eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu kenti yüceltecek, ülkemizi ve insanımıza en güzel hizmeti yapacak ve yetiştirecek kurumlar sizlersiniz. Gençlerimizi hem bedenen hem de ruhen sorumluluk alan nesiller olarak yetiştireceğiz. Kulüplerimizin böyle bir görevi var. Daha çok kulüp kuralım. Yeni kulüplerimiz farklı branşlarda çalışmalar yapsınlar. Çocuklarımız neyi seviyorsa, ruhu neyi istiyorsa suyun akışı gibi onları o akışa yönlendirelim. İnanın çocuklarımız daha başarılı olacaktır” hatırlatmalarını yaptı.

 

AİLELERLE BÜTÜNLEŞİN, İHTİYAÇ SAHİBİ GENÇLERİ BULUN   

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kulüp başkanlarına ve yöneticilerine, “İşinizi severek yaptığınızı biliyorum. Sizlerden ihtiyaç sahibi çocukların elinden tutmanızı istiyorum. Gençlerimiz sokakta kalmasın, bataklığa gitmesin. Başıboş kalan gençlik yarın topluma zararı oluyor. İyi insan yetiştirmek bize bizlere rahmet olacak. Bunları yaptığınızı biliyorum ama daha çok yapalım. Bu toplantıların ve birlikteliklerin amacı da budur. Burada kaynaşmamız ve tanışmamız sahalara olumlu yansısın. Dostluğa ve kardeşliğe dönsün. Başkanlarımızı ve yöneticilerimizi çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Bu toplantıyı düzenleyen KASKF Başkanımız Murat Aydın ve yönetimine çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

TOPLANTI SUNUMLAR, TESPİTLER VE KONUŞMALARLA DEVAM ETTİ

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyon Üyesi Semra Demirel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmasından sonra kürsüye çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu’nun konuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, duygularını tercüman olduğunu ifade etti. Demirel daha sonra fair play ruhunu anlatan çift kalpli rozeti Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na takarak hediye etti. Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren KASKF Başkanı Murat Aydın’da, “Amacımız burada başkanların birbirlerini tanımasını ve kardeşliğin artmasını sağlamaktır. Ben ve yönetici arkadaşlarımla bu güç organizasyonun ikincisini gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. İnşallah bundan sonrada daha iyi hizmetler ve çalışmalar yapacağız. Bizlere bu şerefi yaşatan herkese teşekkür ederim” dedi. Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’de, “Sizler amatör sporu sırtlayan insanlarsınız. Sizlere daha çok destek vermek için çalışacağız. Çünkü amatör spor gönül ve ruhla olur. Bizler de belediye olarak amatör kulüplerimizle birlikte yürüyeceğiz. Gençlerimizin geleceğine yön veriyor, onlara sahip çıkıyorsunuz. Bunun için Allah yar ve yardımcınız olsun” diyerek duygularını ifade etti.

 

SİZLERLE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de kurul toplantısının öneminden bahsederek, “Sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkemiz her alanda çok iyi bir atılım yaşıyor. Amatör spora stat ve spor salonu projeleri yaparak destek çıkıyoruz. Sizlerle güçlü diyaloglar kuruyoruz, kurmaya devam edeceğiz” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdür Doğa Ergün’ün de katılığı toplantıda, Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başta olmak üzere ilçe belediye başkanlarına hediyeler takdim edildi. Toplu çekilen hatıra fotoğrafı sonrası, teknik çalışmalara geçildi.

 

MANAVGAT’TA OKUL VE VATANDAŞ ZİYARETİ YAPTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol ile birlikte Manavgat’ta ki Oymapınar İlkokulunu ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu öğrencilerle sohbet ederek günün anısına fotoğraf çektirdi. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) genç girişimciler üyelerinden Orçun Veysel Kara Başkan Karaosmanoğlu’na, Manavgat yöresine ait ürünlerinden hediye etti. Daha sonra Oymapınar köylüleriyle kahvede çay içen ve sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, vatandaşlara “toprağınızı asla satmayın” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817