KARAOSMANOĞLU, SİYASİ PARTİLERE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ
 Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Meclis'inde yer alan Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlıklarını ziyaret etti. Son aylarda yaşanan terör olaylarının da konuşulduğu toplantılarda Başkan Karaosmanoğlu, “Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu terör belasından kurtulmanın tek yolu birlik ve beraberliktir. Siyasi Partilerimiz bu konuda öncü konumundalardır” dedi. Halk tarafından “Çöp Tesisi” olarak bilinen Evsel atık yakma ve enerji üretim tesisi de görüşmelerde dile gelirken, Başkan Karaosmanoğlu bu konuda da, “İl Başkanlarımızı ve siyasi mercilerin yetkililerini, meslek odalarımızdan ve meclis üyelerinden oluşacak bir komisyon Avrupa Birliği ülkelerinde ki örnek tesisleri yerinde incelesin” teklifinde bulundu.

 

GÜNÜN İLK ZİYARETİ MHP’YE

Günün ilk ziyaretini MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve yönetimine gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, Partilerin İl Yönetimleriyle ülke ve kent üzerine fikir alışverişinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın da hazır bulunduğu ziyaretlerde Başkan Karaosmanoğlu, “İlimizde ki siyasi partileri bizzat İl Başkanlıklarını ziyaret ederek şehirimizle ilgili düşüncelerimizi aktarmak ve almak istedik. Kentte yapılan projelerle ilgili bilgi paylaşımıda yapacağız. Aynı zamanda karşılıklı hasbihaller de olacak” dedi.

 

AYDIN ÜNLÜ: “KOCAELİ’DE ÇOK BÜYÜK PROJELER VAR”

Birliktelikte bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Kocaeli’de MİA ve Marmaray gibi çok büyük projeler var. Projeler hakkında bilgilendirmeler bizim için önem arzediyor. Sırf siyaset yapmak için birşeyler söylemek değil, Kocaeli için faydalı olacak projelerin arkasında olduğumuzu da her zaman olduğu gibi yine beyan ediyoruz. Bunuda beyan etmeye devam edeceğiz. Bugünlerde bu tarz ziyaretler anlam ifade ediyor. Siyaset üstü gelişmelerin yaşandığı bugünlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızın ziyaretleri kentimizin siyasetinde sıcak karşılanacak bir olaydır. Bu tür organizasyonlara ve diyaloglara çok ihtiyacımız var. Bizlerde bu kente yaşıyoruz. 14 yıldır bu kenti yöneten Başkanımızın Milliyetçi Hareket Partisini ziyaret etmesi bizim için önem arz ediyor” diyerek açıklama yaptı.

 

GÜNÜN İKİNCİ DURAĞI SAADET PARTİSİ OLDU

Eskimeyen eski evimizi ziyaret ettik diyerek günün ikinci birlikteliğini Saadet Partisi’ne gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu, İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ve yönetim kurulundan üyeler karşıladı. Ziyarette açıklama yapan ve siyasi partilerin demokrasinin olmazsa olmazıdır ifadelerini kullanan Başkan Karaosmanoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belli aralıklarla siyasi partilerimizin temsilcilerini ziyaret ediyoruz. Partilerimizin düşüncelerini fikirlerini alıyoruz. Şuanda bulunduğumuz bu görevler nöbettir. Milletin iradesi neyse odur. Biz Partilerimize değer veriyoruz” şeklinde konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ziyaretinden dolayı memnun olduklarını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Ejderoğlu’da, “Başkanımızla aynı hassasiyetleri taşıyor ve aynı düşüncelerdeyiz. Bugün farklı pencerelerden bakabiliriz. Biz bu ziyaretten dolayı çok memnunuz. Aynı şehirde yaşıyoruz” diyerek ziyaretten dolayı hoşnutluğunu dile getirdi. Birlikteliğe Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Recep Sarıdoğan ve Teşkilat Sorumlusu Zafer Mutlu’da katıldı.

 

SON DURAK CHP KOCAELİ İL BAŞKANLIĞI OLDU

Siyasi Partilerin Kocaeli yönetimlerini ziyaret ederek yerel demokrasinin en güzel örneğini gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve il yönetimini de ziyaret etti. 2004 yılından günümüze gelen yerel yönetim idari şekillerinin ve hizmetlerin ele alındığı görüşmede Başkan Karaosmanoğlu, “Uzun süredir Partilerimizi ziyaret edememiştim. Büyükşehir Meclisimizde bulunan siyasi partilerimizi ve özellikle ana muhalefet partisi CHP yönetimini de ziyaret ediyoruz. Yerel yönetimler olarak Kocaeli siyaseti seviyeli bir durumdadır. Burada yaşıyor, suyunu içiyor ve havasını teneffüs ediyoruz. Hepimiz daha sağlıklı ve yaşanabilir kent istiyor, bunun için gayret ediyoruz” diye konuştu.

 

PROJELERDE SİYASİ PARTİLERİMİZİN FİKİRLERİNİ ALIYORUZ

Yerel yönetimlerde hizmetlerin gerçekleşmesinde siyasi partilerin uyumunun önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ara ara önemli projelerimizi kentimizi geleceğinin ilgilendiren projelerde siyasi partilerimizin fikirlerini alıyoruz. Hizmetler noktasında görüşlerimizi ortak akılla sonuca varmak daha bereketli olmaktadır. Bu görevler bir nöbettir. Sözü olan herkese kapımız açıktır. 2 Yılı geride bıraktık ve hizmetlerimiz ortadır. Projelerimiz devam etmektedir ve bu nedenler önerilerinizi bekliyorum” dedi.

 

YAKMA TESİSİ İÇİN PARTİLERDEN KOMİSYON KURULACAK

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı ziyaretinde kentin gündeminde olan “Çöp Bertaraf” tesisi de konuşuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tesis için, “Partilerimizin mensupları başta olmak üzere kadın ve gençlik kollarının bu konuda fikirlerini almak isteriz. Hayatın yükünü sıkıntısını çeken kadınlarımızın düşüncelerine saygılıyız ve fikirlerini almakta istiyoruz. Hayat sadece yol ve altyapıdan ibaret değildir” ifadelerini kullanırken CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’da, “Her türlü yararlı faaliyetlerde Büyükşehir Belediyemizin yanındayız. Bu konuda muhalefet etme niyetinde değiliz. Daha önce verilen sunumlarda fikirlerimizi de sunmuştuk” dedi. CHP İl Başkanı Sarıbay’a teşekkür eden Başkan Karaosmanoğlu, “Cengiz Bey kentin ve tabanlarının abisi konumundadır. Yerel de bu anlayış ve samimiyet ülke geneli de örnek olmalıdır” derken şehrin önemli ihtiyaçlarından birisi olan “Çöp Bertaraf” tesisi için siyasi Partilerimizin temsilcilerinden, Meclis üyelerimizden, üniversitemizden ve meslek odalarından kurulacak bir komisyonla Avrupa’da faaliyette olan tesisleri yerinde görme şansı yakalayalım. Bu konuda komisyon kurulalım” ifadelerini kullandı. CHP İl Başkanı Sarıbay’da bu fikri olumlu bulduğunu belirtti.

 

BAŞKAN YATIRIMLAR VE HİZMETLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Kent genelinde ki yapılan hizmetlerinde konuşulduğu birliktelikte, özellikle çevre konularında Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çöplerimizi vahşi depolama olarak değil düzenli depolamayı kentimizde gerçekleştiriyoruz. Mevcut depolama alanlarımız bittiğini ifade etmek isterim. AB’de yapılan ve giderek gördüğümüz yakma tesisi konusunda çalışmalarımızı yaptık. Tüm kurumlardan görüş alıyoruz ve yeri belirleyeceğiz. Bu proje ekonomik olmalıdır. Unutmamalıyız ki günde 2 bin ton ortalama bu kentten çöp çıkmaktadır. Bu bir gerçektir. Ancak bu noktada geri dönüşümü çoğaltacağız. Avrupa’da bu yaklaşım hayli yüksek değerlerde yapılmaktadır. Almanya, İsviçre ve diğer ülkelerde bu bertaraf tesisleri yapılmaktadır. Şehirlerin göbeğinde bu tür yakma tesisleri var. Partilerimizin temsilcilerini Avrupa’da yapılan tesisleri incelemeye davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Görüşme daha sonra çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817