KARAOSMANOĞLU: SORUMLULUKTAN KAÇMAMALIYIZ
 Dünyanın birçok mazlum ülkesinde ıstırap içerisinde yaşamlarını sürdüren milyonlarca insanın umutla beklediği huzurlu günlerin geri gelmesi için tüm dünya devletlerin sorumluluk almaktan kaçındığı bugünlerde, ülkemizde vakıflar, dernekler, yardım kuruluşları ve devlet kurumlarının aldıkları sorumluluklar medeniyetimize yakışan bir şekilde olmayı sürdürüyor. Kocaeli’de diğer şehirlerden daha iyi organize olunması da dikkatlerden kaçmazken, kentimizin yerel yönetimler anlamında en tepesindeki isim Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Kızılay Şubesi, Darıca Akminare Cami Derneği ve Darıcalı muhtarların oluşturduğu heyetlerle görüşme gerçekleştirdi.

 

YAŞANAN DRAMLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Başkan Karaosmanoğlu bu ziyaretlerde temel olarak, “Gönül coğrafyamız başta olmak üzere dünyada yaşanan dramları hepimiz yakından takip ediyoruz. İnanıyorum ki bu acılar bir gün bitecek. Çocuklar kendi öz topraklarında mutluluk içerisinde büyüyecekler. Ancak bugün yaşanan bu ıstıraplara herkes duyarlı olmalıdır. Her birey, dernek, vakıf ve resmi kurum kuruluşlar asla sorumluluk almaktan kaçmamalıdır. Çok şükür kentimizde bu sorumluluktan kaçan kurumlar yok” diyerek duygularını ifade etti.

 

MİLLETİMİZLE BAĞIMIZI KOPARMAYACAĞIZ, HAYIRDA YARIŞACAĞIZ

Darıca Muhtarlar Derneği Başkanı Basri Kayadelen, Akminare Camii Dernek Başkanı İsmail Aslan ve Çayırova Kızılay Şubesi Başkanı Hali Keskinoğlu ile görüşmesinde kentimizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine dönük çalışmalar yapılmasını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Milletimizle bağımızı asla koparmayacağız. Görevimiz ne olursa olsun, hayırda yarışacağız ki ülkemizde kendi vatanlarındaki kötü durumdan zorunlu olarak göç etmiş insanlara yardımcı olabilelim” şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZA KIZILAY’I ANLATALIM

Sağ elin verdiğini sol elin kesinlikle görmemesinin önemine inan bir millet olduğumuzu ifade ettiği birliktelikte Başkan Karaosmanoğlu, “Kızılay teşkilatı ülkemiz sınırları içinde ve dışında üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor. Bu başarıda milletimizin ve devletimizin büyük katkısı oluyor elbette. Ancak kentimizdeki mahallerimizde, muhtarlarımız aracılığıyla kendisini ifade edemeyen vatandaşımızın tespitiyle gerek Kızılay gerekse bizler harekete geçmeliyiz. Cami dernekleri de boş durmamalı çevrelerindeki mazlumları tespitte aktif görev almalıdır. Bize yakışan budur” açıklamalarını yaptı. Çocuklara ve gençlere Kızılay’ı çok iyi anlatılması gereğini de vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bunu başardığımız zaman gelecek nesillere de yardımlaşmanın nedenli önemli olduğunu daha iyi anlatmış olur” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu, kendisini ziyaret eden derneklerden gelen talepleri de dinledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817