KARAOSMANOĞLU: STRATEJİK İKİ KARDEŞ ÜLKEYİZ
 Türkiye-Kırgızistan arasında son dönemde yaşanan sıkı ve sıcak ilişkiler yerel yönetimler arasında da yaşanırken, ülkenin Orta Asya coğrafyasında demokratik dönüşümünü istikrarın ve kalkınmasını devam ettirilmesine Türkiye açısından da önemli görülüyor. İki ülke arasında kurulan işbirliği neticesinde Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Renat Tuleberdiev, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu Gebze çalışma ofisinde ziyaret etti. Belediyecilik üzerine konuların konuşulduğu görüşme öncesi Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Renat Tuleberdiev, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şeref defterini imzalarken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na yerel motiflerin olduğu satranç takımı hediye etti. Ziyarette Başkan Karaosmanoğlu’na, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş eşlik etti. Gerçekleşen görüşmede yerel yönetimler noktasında sağlanabilecek ilişkiler ve bölgede Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin (TDBB) etkin olmasından dolayı duyulan memnuniyet Başkonsolos Tuleberdiev tarafından ifade edildi. Türk Dünyası ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu görüşmede, “Siyasal ve kurumsal dönüşüm sürecinin yaşandığı Kırgızistan’a yerel yönetimler düzeyinde destek sağlanmaktan dolayı mutluyum. Kırgız kardeşlerimize gerekli bilgi ve tecrübe paylaşımını daha iyi ve etkin nasıl artırırız bu konuda çalışma yapabiliriz. Stratejik iki kardeş ülkeyiz ve üzerimize düşen görevleri de yerine getirmek arzusundayız” dedi.

 

“EBEDİ DOSTUZ VE BİRLİKTE KALKINACAĞIZ ”

 

İki ülke Cumhurbaşkanları tarafından geçmiş yıllarda imzalanan ve deklare edilen “Ebedi Dostluk ve İşbirliği Anlaşması”, “Türkiye ve Kırgızistan: Birlikte 21. Yüzyıla” ve 2011 yılında imzalanan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kurulmasına İlişkin Ortak açıklamalar nezdinde kurulan iyi ilişkiler yerel yönetimlerde de kendisini gösteriyor. Konuk Başkonsolosa TDBB aracılığıyla eğitim çalışmalarının artırılması ve yerel yönetimlerde çalışan personellerinin Türkiye’ye getirilerek eğitilmesi noktasında teklifinde bulunan Başkan Karaosmanoğlu, “Ebedi dostuz ve birlikte kalkınacağız. Kırgız gençlerin ülkemizde ve şehrimizde eğitim almasından çok memnunuz. Gerekli yardımları yapıyor ve karşılaştığı problemlere karşı çözüm üretiyoruz. Ülkenizde belediye çalışanlarına yerel hizmetler noktasında tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunuyoruz, bulunmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“DEĞİŞMİŞ BİR KENT GÖRDÜM”

 

Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Renat Tuleberdiev’le olan görüşmesin de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “2004 yılından itibaren kentimize değer katmak ve sorunlarını çözmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Altyapı, üstyapı, çevre ve ulaşım noktasında birçok ürettiğimiz projemiz oldu. 2023 Türkiye’sine şehrimizi hazırlamak için durmadan hizmet atağındayız. Kırgız kardeşlerimizi de bu noktada yardımcı olacağız. Kırgız gençlerimize şehrimizde sahip çıkarken, onların iyi eğitim alması noktasında da elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Konuk Başkonsolos Renat Tuleberdiev’de, “10 yıl önceki Kocaeli’ye göre şehriniz çok değişmiş. Ulaşım ve altyapıda ciddi yatırımlar gerçekleştirmişsiniz. Kocaeli’yi çok pozitif yönde değişmiş bir kent olarak gördüm” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817