Karaosmanoğlu, “Tarih bilmeyenden iyi siyasetçi olmaz”
 AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ertan Kara ve yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Karaosmanoğlu kendisine konuk olan Gebzeli AK Gençlerle, 7 Haziran milletvekilliği seçim stratejileri ve tarih-siyaset ilişkisi üzerine değerlendirmeler yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Tarih siyasetin merkezindedir. Bu kaçınılmaz bir gerçeklik olarak karşımıza çıkmaktadır. Olayların ve süreçlerin değerlendirilmesinde bu bilim, size daha doğru karar vermenizde fayda sağlayacaktır. Tarih bilmeyenden iyi bir siyasetçi olmaz” dedi.

 

“SİYASETÇİ SÜREÇLERİ İYİ OKUMALIDIR”

 

Çağımızda yaşanan birçok olumlu ve olumsuz olayların geçmişte örneklerin bulunduğu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, insanlığın bu durumlarda kimi zaman doğru kimi zaman da yanlış karar aldıklarını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, “Bu olaylar insanlığın ve medeniyetlerin zarar görmesine sebep olurken, liderlerin aldıkları doğru kararlar tarihi olayların iyi değerlendirilmesiyle yapılabildi. Günümüzde yaşanan birçok olayın analizini yaparken de, bu tarih bilgisinin nedenli önemli olduğunun genç siyasetçilerin anlaması gerektiğini belirtmeliyim. İyi bir siyasetçinin en önemli yapacağı işlerin başında, tarihi iyi okuyarak geçmiş siyasi gelişmelerin ve problemlerin nasıl ortaya çıktığını iyi tespit etmesidir. Siyasetçi ne kadar donanımlı ve bilgi birikimli olursa yorumlama ve önsezilerinde o kadar başarılı olur. Siyasetçi yaşanan süreçleri iyi okumak zorundadır” şeklinde konuştu.

 

“NEMELAZIMCILIK BÜYÜK BİR HASTALIKTIR”

 

AK Parti Gebze İlçe Gençlik Kollarına, devlet yönetiminde ki tehlikelerden de bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Nemelazımcılık, devletleri ve medeniyetleri yıkan en büyük hastalıkların başında gelmektedir. Ülkemizde sizin gibi siyaset yapan gençlerin yakalanmaması gereken bir hastalık olarak görüyorum. Toplumlar bu büyük hastalığa yakalandığı takdirde, hedeflediğiniz gelecek tasavvurunuzda yıkım gerçekleşecek ve uzun yıllar ortaya koyulan emekler heba olacaktır. Bundan dolayadır ki, ülkenin her problemine sorumlu davranmak, çözüm arayışları için akıl yürütmek genç siyasetçilerin önemli görevleri arasındadır. Ülke ve dava şuurunun farkında olan gençler olarak, gelecekten tam sorumlu olacaksınız. Ahlaklı ve temiz yürekli olacak, Allahtan korkarak adımlarınızı atacaksınız. Verilen görevlerden kaçmadan, her taşın altına elinizi sokarak bu ülke için çalışmalısınız. Sadece bu ülke sizden hizmet beklemiyor. Soydaşlarımız, Müslüman kardeşlerimiz ve mazlumlar bir umut ışığı olarak gören devletimizi, siyaseten ve millet olarak güçlü görmek arzusunda. Bunu bilerek siyaset yapın” diye konuştu.

 

 

“SANDIKLARI NAMUSUNUZ GİBİ KORUYUN”

 

Haziran seçimleri için uyarılarda yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Gençlik kolları yönetimlerinin en önemli seçim çalışmaları, gençler arasında organize olmak ve siyasi tercihlerinde AK Parti’ye yönlendirilmelerini sağlamak olmalıdır. Bunun yanı sıra sandıkları namusunuz gibi koruyacak, halkın iradesini teslim ettiği sandıklara sahip çıkacaksınız. Oyların sağlıklı biçimde sayılmasını ve her hangi bir aksiliğin yaşanmaması için önlem alacaksınız. 7 Haziran seçimlerinin ülkemiz için ne denli önemli olduğunu, gençlere çok iyi anlatmalısınız. Ülkemizin geleceği bu seçimlerden sonra netleşecektir. AK Partiye gönül vermiş teşkilat üyelerimiz, seçim tarihine kadar tüm gücüyle çalışmalıdır. Vatandaş hür iradesini sandığa yansıtacaktır. Bu iradenin yeni anayasa yapacak milletvekili sayısının bizim partimizde olması için, mahalle ve sandık bazlı çalışmalara ağırlık vermeliyiz. Başbakanımızın hedefini yakalayacak biçimde çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

“MUHALEFET İKTİDAR OLMAK İSTEMİYOR”

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ülkeyi yönetme noktası yeterli kadronun AK Parti’de olduğunu sözlerine ekleyerek, “Görüyoruz ki muhalefet iktidar olmak istemiyor. Söylemlerinde ve uygulamalarında bu mesajı vatandaşımızda alıyor. Siyasi anlayışımızın üretken ve ülkemizi daha üst seviyelere çıkartmak için mücadelemizi vatandaşımız net biçimde görüyor ve takdir ediyor. Halkımız daha özgür ve kendi kültürlerinde yaşamayı bizim iktidarımız döneminde yakaladı. Yıllarca bu memlekette ana dilde konuşma yasaktı. Kendi kültürünü, ülkemizin zenginliği olarak gördüğümüz halkların öz ana dillerini öğrenmek bir suç sayılıyordu. Çok şükür bunlar geride kaldı. Olağanüstü halleri kaldırmış bir iktidar, 28 Şubat anlayışını unutmamış bir gençlik, olaylara hakim akıllı siyasetçiler yetiştirmek önemli görevlerimiz arasındadır. Genç siyasetçiler olarak bütün olaylara ve gelişmelere hakim olmalısınız. Biliyoruz ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Prof. Dr Ahmet Davutoğlu gibi ülkemizin önünü açan zeki ve akıllı liderlerimiz var” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Gebze Gençlik Kolları yönetimine her sandıktan en az yüzde on oranında artma sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması için hatırlatmada da bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817