banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU, TOPRAĞA DÜŞEN TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN
  

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve şehitler günü nedeniyle Kocaelili şehit yakınları ve gazilere verilen yemeğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da katıldı. Antikkapı Restaurant’ta gerçekleştirilen birlikteliğe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, M.Akif Yılmaz ve Cemil Yaman, ilimizin bürokratları ve şehit ile gazi yakınları katıldı. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü vurgulayan ve bunun için canından vaz geçen kahramanlara duyduğu şükranları yaptığı konuşmayla dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ve Şehitler gününüz kutluyorum. Toprağa düşen tüm şehitlerimizi hayırla yâd ediyor ruhları şad olsun diyorum. Allah onların şefaatini bizlerin üzerinden eksik etmesin diyerek dua ediyorum. Aziz milletimizin mayası ve temel direği sizlersiniz” dedi.

 

“ŞEHİTLERİMİZ DİRİDİR VE ONLAR ARAMIZDADIR”

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olmakla birlikte çok önemli bir günü yaşadıklarını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Tarihi unutmayarak, bu güzel ülkeyi, bağımsızlığımızı, onurumuzu bize armağan eden ve canlarını seve seve ana kucağını koşar gibi veren şehitlerimizi her zaman milletimizle birlikte rahmetle anacağız. Dua ediyoruz onları ve ruhları şad olsun. Ben inanıyorum ki ülkemizi birlik ve beraberlik içinde daha güzel günlere götürürsek, kalkındırırsak, güçlü olursak, şehitlerimiz biz torunlarından razıyız diyecektir. Bayrağımızı yere düşürmedik, çalışıyoruz, ceddimizin ruhuna ve arzularına göre kurduğumuz Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi muhasır medeniyete taşıyacağız. Şehitlerimiz diridir ve onlar aramızdadır” diye konuştu.

 

“ONLAR NE GÜZEL İNSANLAR”

Bugün yine teröre karşı değişik mekânlarda canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle andığını da sözlerini ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Onlar ne güzel insanlardır. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz görevlerini yaptılar, yapıyorlar. Şimdi bu görev bizde ve gençlerimizdedir. Ülkemizi severek ve inanarak güçlü ülke olması için bizlerde elimizden geleni yapacağız. Şunu da belirtmek isterim ki Çanakkale güçlü bir haçlı seferiydi. Harçlı seferleri bitmediğini de söylemek isterim. Karşımızı kalleşçe çıkıyorlar. Terör örgütlerine destek veriyorlar. Bize diz çöktürmek istiyorlar ama başaramayacaklar. Onurlu bir hayat yaşayacağız topyekün” açıklamasını yaptı.

“TOPRAK, EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR”

Tören ve konuşmalar sonrası ayrıca açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bir toprağı vatan yapan, şehitlerin kanıdır. Bir topluluğu millet yapan da, o milletin bekası uğruna canını feda eden insanların olmasıdır. Acınızın ne kadar ağır olduğunu biliyorum. Bu konuda konuşmak bile çok ağır, çok acı. Şehit haberi aldığım zaman yüreğim parçalanıyor. Ama düşünüyorum bu kahramanlarımız olmasaydı, bugün bu topraklarda olamazdık. Vatansız kalan Suriyeliler gibi çoluk çocuk perişan bir şekilde sığınacak bir yer, bir ülke arardık. Onun için şair der ki: Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!” şeklinde konuştu.

 

“HEDEFLERİ TÜRKİYE’Yİ KUTLU YÜRÜŞÜNDEN VAZGEÇİRMEKTİR”

Bu vatan uğruna çok şehit verdiğimizin de altını çizen Başkan Karaosmanoğlu,  “Dünyanın en güzel topraklarında yaşıyoruz. Her bir karşı defalarca şehit kanlarıyla yıkanmış olan bu vatanda Huzur ve refah içinde yaşanmasını hazmedemeyen, hâlâ topraklarımızda gözü olan hainler var. Bugün belki eskisi gibi açıktan savaş ilan etmiyorlar ama; İçimizdeki hainleri ve kandırılmış insanları kullanarak, terör olaylarıyla, kalleşçe saldırılarla canımızı yakıyorlar. Ülkemizde bir kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmak istiyorlar. Bizleri 2023 ve 2071 hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Ama müsterih olunuz ki; Devletimiz, hükümetimiz ve ordumuz her şeyin farkında! Sayın Cumhurbaşkanımızın da arz ettikleri gibi, bunların maksadı, Türkiye'yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden, iddialarından vazgeçirmektir. Ama bunu asla başaramayacaklardır, bu mümkün değildir” ifadelerini sarf etti.

 

“ÜLKEMİZE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTİYORLAR”

Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler; Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir açıklamasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Yeter ki, birlik ve beraberliğimizi kaybetmeyelim. Bölünmeyelim. Biz şanlı bir milletin evlâtlarıyız. Tarihimiz ve şeref sayfaları ile dolu. Bu şan, bu yücelik, ana kucağına koşan bir çocuk gibi şahadet şerbetini içmek için koşan kahraman evlatlarımız sayesindedir. Kısacası, sizlerin ve sizin evlatlarınızın sayesindedir. Değerli misafirler, bugünlerde Türkiye’miz, çok hassas günler yaşıyor. Dünyaya öncü ve örnek bir ülke olma yolunda, ciddi sınavlardan geçiyoruz. Çevremizde, komşularımızda yanan ateş, dünyamızı ısıtmış durumda. Ama inanıyorum ki, Ülkemiz, birlik ve beraberlik içerisinde bu badireleri de atlatacaktır. Evlatlarımızı yutan bu bataklık kurutulacaktır. Buna, şanlı tarihimiz şahittir! İnşallah ülkemiz, özlediğimiz huzur dolu günlere yine en kısa zamanda kavuşacaktır. Bizler her zaman sizlerin yanındayız, her ne sıkıntınız olursa, kapımız her zaman sizlere açıktır. Bu vesileyle, bütün şehitlerimizi bir daha saygıyla, sevgiyle ve rahmetle Yâd ediyor; Cenab-ı Hak’tan şefaatlerini niyaz ediyorum. Siz, kıymetli gazilerimizi de saygıyla selâmlıyorum. Sağ olun, var olun!” diyerek sözlerini tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751