KARAOSMANOĞLU, TÜGVA’NIN YAZ OKULUNU ZİYARET ETTİ
 Adalet, sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu kadim medeniyet mirasımıza sahip çıkabilecek, “Büyük ve Güçlü Türkiye” idealine hizmet edebilecek yeterlilikte bir gençlik yetiştirmeyi hedefleyen Türkiye Gençlik Vakfı’nın İzmit İbn-i Sina İmam Hatip Ortaokulun da ki yaz okulunu ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TÜGVA Kocaeli İl Temsilcisi Yasin Bulut’tan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

 

“BU YAZ OKULU EN BÜYÜK KAZANCINIZ OLACAK”

200 öğrencinin eğitim aldığı yaz okulunda Kuran-ı Kerim, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in hayatı, İlmihal, haramlar ve helaller, bilgisayar ve davranış eğitiminin yanı sıra spor ve sosyal aktiviteleri içeren bir dizi kurs alıyorlar. Gönüllü ve profesyonel yirmi öğretmen kadrosuyla verilen dersler bir aylık eğitim süresini kapsıyor. Gelecek yıl 500 öğrencinin hedeflendiği yaz okulunda çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu yaz okulu tatilinizi değerlendirmek anlamında sizlerin en iyi kazancı olacaktır. Aldığınız birçok eğitimin aynı sıra Kuran-ı Kerim’in okumasını öğrenecek ve kutsal kitabımızı çok seveceksiniz. Onu sevdikçe sizin güzelliğinize güzellik katacaktır. Kuran-ı Kerim’in manasını anlayacak ve onunla yaşayacaksınız” dedi. TÜGVA’nın önemli bir çalışma gösterdiğini dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, yaz kursları için emeği geçen tüm dernek ve eğitmen kadrosuna ayrıca teşekkür etti.

 

“MERAK ETTİĞİNİZ HERŞEYİ SORUN”

Milli ve manevi değerlerimize bağlı, insana ve doğaya saygılı, fikri ve kültürel açıdan donanımlı, medeniyet şuurumuza sahip, ilim ve irfan sahibi bir gençlik yetişmesini arzulayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Öğretmenlerinize merak ettiğiniz her şeyi sorun ve öğrenin. Meraklı olun çünkü şuan öğrenme yaşındasınız. Yarının büyükleri ve sorumlu kişileri sizler olacaksınız. Daha iyi bir dünya için sevgiyi, saygıyı ve merhameti yeryüzüne yaymanız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yaz okulu kapsamında İzmit’in pilot ilçe olmasına rağmen, gelecek yıllarda bu proje Kocaeli’nin tüm ilçelerine yaygınlaştırılması hedefleniyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817