Karaosmanoğlu, TV 360’a konuk oldu
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TV 360 ekranlarında yayınlanan Yerel Gündem programında Yeliz Güler’in konuğu oldu. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan alt yapıya kadar birçok konunun ele alındığı programda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar konuşuldu.

 

162 BİN ÖĞRENCİYE TABLET VE LAPTOP

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak ilköğretim 6’ncı sınıflara tablet bilgisayar verdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bu yıl dağıtacağımız tabletlerle birlikte altı yılda toplam 162 bin öğrencimize tablet ve laptop bilgisayar dağıtmış olacağız. Çocuklarımız her şeyin güzeline layık. Bu proje ile geleceğin yatırım uzmanlarının Kocaeli’den çıkmasını arzu ediyoruz” dedi.

 

“SANAYİDEN VE ÇEVREDEN VAZGEÇMEYİZ”

Hem sanayiden hem de çevreden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Kalkınmanın yolu sanayiden geçiyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar da diyemeyiz. Havadan, sudan ve topraktan vazgeçemeyiz. Bu üç şeyin temiz olması gerekir. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Çevremizi hep birlikte koruyacağız” dedi.

 

“KÖRFEZE EVİMİZ GİBİ BAKIYORUZ”

Kocaeli’nde alt yapı ve çevreye yönelik yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Özelikle sağlıklı bir çevrede yaşamak için çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Evimizin bir sofrası gibi gördüğümüz İzmit Körfezi’ne bir damla suyun bile temizlenmeden akmaması için arıtma tesislerimizi en iyi şekilde çalıştırıyoruz. Deniz uçağımızla gemilerden kirli atıkların sulara karışmaması için sürekli denetimler yapıyoruz. İzmit Körfezi’ne gözümüz gibi bakıyoruz’’ ifadesini kullandı.

 

“YÜZLERCE PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Kocaeli halkına temiz bir çevre ve yaşanabilir bir dünya sunmak için gece gündüz demeden çalıştıklarına değinen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’İzmit Körfezi’nin tüm sahillerini elden geçiriyoruz, oluşturduğumuz kumsallarla deniz kendi kendisini filtre ediyor. Kocaeli’ne, özellikle de otoban kenarlarına diktiğimiz milyonlarca ağaç havamızı temizliyor. Oluşturduğumuz yemyeşil kavşaklar hem görünüm olarak içimizi açıyor, hem de Kocaeli halkına layık olduğu bir hizmeti sunuyor. Temiz bir çevrenin şehrin aynası olduğu düşüncesiyle hareket ediyor ve Kocaeli’ni bu anlamda da güzelleştirmek için yüzlerce projeyi hayata geçiriyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

“KÖRFEZ’DE MAVİ BAYRAK DALGALANIYOR”

Körfez’de Karamürsel Altınkemer sahiline Mavi Bayrak kazandırdıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ayrıca Kandıra Cebeci sahiline de Mavi Bayrak kazandırdık. Mavi Bayrağı almak için uluslar arası standartlarda 32 maddeyi yerine getirmek gerekiyor. Ve sadece bir kere değil. Her sene bu plajlar inceleniyor ve bir madde dahi uygun görülmezse Mavi Bayrak alınıyor. Biz Körfez’de Mavi Bayrak dalgalandırmanın gurunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817