banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU: ÜLKEMİZDE ÇEVRE HASSASİYETİ BÜYÜYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Malatya’da düzenlenen Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) Çevre Komitesi ve Sürdürülebilir Kentler Forumu’na katıldı. Burada çevre konusunda tecrübelerini ve bilgi birikimlerini katılımcılarla paylaşan Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkemizdeki çevre hassasiyeti büyüyor. Bu çok sevindirici olmakla birlikte eksik kaldığımız noktaları da bu organizasyonlarla görme şansı yakalıyoruz. Bu gibi forumlarda vurgulanan farklı bakış açıları, kentlerin gelişimi noktasında önümüzü görmemize katkı sağlıyor” dedi.

 

YERLİ VE YABANCI KATILIMCILAR İLGİ GÖSTERDİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen foruma, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tahran Belediye Başkanı adına Goshtasb Mozafarı, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, UCLG-Avrasya Genel Sekreteri Rasikh Sagıtov, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, D-8 Genel Sekreteri Dr. Seyed Ali Mohammad Mousavi, birçok İl belediye başkanları ve teknik bürokratlar katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da yer aldığı formda, çevre konusunda gelecekte yapılması gereken projeler ve bunları nasıl destekler verileceği özellikle ele alındı. Çevre konusunda yeni teknolojik gelişmelerin kentlere sunduğu katkıların konuşulduğu forumda, dünya üzerinde yaşanan problemlerin ve mülteci konusunda şehirlerin karşılaştıkları zorluklar da ele alındı. Başkan Karaosmanoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a çalıştayın anısına hediye takdim ederken, Çakır da Başkan Karaosmanoğlu’na günün anısına plaket verdi. 

 

ÜLKELERE VE ŞEHİRLERE BARIŞ VE KARDEŞLİK GELSİN

(UCLG-MEWA) Çevre Komitesi ve Sürdürülebilir Kentler Forumu’nda bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dünyada barışa ve kardeşliğe özlem duyan şehirlerimizin, gelecekte mutlu insanlarıyla altyapıdan üstyapıya kadar çevre hizmetlerinin gelişiminde katkı sağlayacak bu formun hayırlı olmasını diliyorum. Malatya’da olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hepimiz bilgi ve tecrübelerimizi burada birbirimizle paylaşarak, çocuklarımıza daha bir güzel dünya bırakmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Kocaeli’de 12 yıldır gerçekleştirdiğimiz çevre yatırımları artık meyvelerini vermiş, halkımız deniziyle ve doğasıyla barışık hale gelmiştir. Bizler şehirleri imar ederken, insanımızın da gönlüne girerek yaşadığı sokakta ve mahallede mutlu olması için çaba gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SUNUMLAR VE MUTABAKAT ZAPTLARI İMZALANDI

Malatya’da, düzenlenen yurt içi ve yurt dışından birçok katılımcının yer aldığı Çevre ve Kentler konulu formda, UCLG-MEWA & UCLG-AVRASYA işbirliği protokolü ile UCLG-MEWA & D8 mutabakat zaptı imzalandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi ise Trambüs ve Malatya Çevre Entegre Tesisi ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Farklı ülkelerde ve kentlerde yaşanan, kadına şiddete tepki olarak katılımcılara turuncu renkli kaşkol dağıtılarak aile fotoğrafı da çektirildi.

 

TARİHİ, KÜLTÜREL VE TURİZM NOKTASINDA İNCELEME YAPTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Malatya ziyaretinde kentin tarihi, kültürel ve turizm noktalarında da inceleme yaptı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını’ da gezdi. Battalgazi ilçesinde yer alan Kervansarayı gezen ve han hakkında detaylı bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, kendisine Malatya yörelerinde oluşan türkülerle küçük bir konserde verildi.

 

MALATYA’NIN SU KAYNAĞI KAPTAJ’I İNCELEDİ

Başkan Karaosmanoğlu, Malatya şehir merkezine 19 Km mesafede, 1255 metre yükseltide, Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey beldesinin güneyindeki Kozluk Köyü sınırları içerisinde, Beydağı eteklerinden çıkan, Roma İmparatorluğu döneminden bugüne kadar Malatya'nın içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan ana su kaynağını Kaptaj’ı yerinde inceledi. Başkan Karaosmanoğlu burada, “Kentlerin su kaynaklarının korunması büyük önem arz eder. Ancak bunun şehre iletilmesi ve kayıp kaçak oranın da düşürülmesi elzem bir konudur. Kentlerin sağlıklı büyümesi için altyapı yatırımların yapılması ve bizim uyguladığımız içme ve atık sudaki SCADA sistemine bütün kentlere uygulanması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

 

SOMUNCU BABA KÜLLİYE’SİNİ DE GEZDİ

Malatya’nın önemli ilçelerinden ve içerisinde Somoncu Baba Külliye’sini bulunduran Darende’yi de ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, burada külliye hakkında cami imamı Musa Tektaş’tan detaylı bilgi aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Hazretleri’nin türbelerini de ziyaret etti. Tohma Kanyonu, Balıklı kuyular, Kudret Havuzu, Hamidiye Çarşısı ve Gürpınar Şelalesini ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser’e günün anlamına binaen hediye takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751