KARAOSMANOĞLU : ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM

İzmit’in kurtuluşunun 92’nci yılı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, hemşehrilerinin kurtuluş gününü kutladı. Başkan Karaosmanoğlu mesajında, “Bu gün İzmit’in kurtuluşunun 92’nci yılını kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda çok önemli bir yeri olan İzmit ve bölgesinin düşman işgalinden kurtuluşu aziz milletimizin dünyaya varlığını ve birliğini ilan ettiği önemli bir zaferdir! Dedelerimiz, ninelerimiz millî bir şuurla ülkesine, bayrağına, dinine sahip çıkmış, düşmana çiğnetmemiştir. Bizler de bugün aynı şuurla vatanımıza ve değerlerimize sahip çıkmalıyız.” Dedi.

 

BİR VE BERABER OLALIM

Başkan Karaosmanoğlu sözlerine şöyle devam etti ”Vatan, millet sevgisi ve istiklâl, sadece sözlerle, sloganlarla gerçekleşmez. Hürriyet ve istiklâl; büyük hedefler koyarak, çok çalışarak, şehrimize ve ülkemize en güzel hizmetleri yaparak sağlanır! Biz de bu güzel şehri; büyük bir dünya kenti haline getirmenin ve bunu daha da geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla gece gündüz demeden dünyaya öncü ve örnek Kocaeli için çalışıyoruz.

Çünkü hürriyet ve istiklâlimizi muhafaza etmenin yolu çok çalışmaktan geçiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan geçiyor.”

 

ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKALIM

Millî şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şu dizeleri ne güzel anlatıyor.“Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, Toplu attıkça yürekler onu top sindiremez.”Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize sahip çıkmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ülkemizi karıştırmak isteyen iç ve dış düşmanlara, vatanımızı bölmek isteyenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde dimdik duruyoruz. Başta gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kocaeli’nde kahramanca mücadele eden;Kara Fatma’yı, Yahya Kaptan’ı, Servetiye kahramanlarını ve aziz şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum. İzmit’imizin Kurtuluşu’nun 92’nci yılı kutlu olsun!” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817