KARAOSMANOĞLU: VATANDAŞIMIZIN ULAŞIMDA YÜZÜ GÜLÜYOR
 Kentin her noktasında vatandaşa hizmet eden doğalgazlı otobüslerin beklediği Gebze istasyonunu denetleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 510 Nolu Gebze OSB-Yenikent-M.Paşa-Darıca Farabi Hastanesi arasında hizmet veren belediye otobüsüyle yolculuk etti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Soba, Ulaşımpark Genel Müdürü Yasin Özlü’nün de eşlik ettiği yolculukta Başkan Karaosmanoğlu vatandaşlarla bol bol sohbet etti. Araçları ve şoförleri denetleyen, ulaşımda maksimum hoşnutluğun sağlanması için talimatlar veren Başkan Karaosmanoğlu, “Konforlu ulaşım için otobüslerimizde denetimdeyiz. Vatandaşımızın memnuniyetini çok önemsiyoruz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yoktur. Gördüğümüz kadarıyla bu araçla birlikte ulaşımda vatandaşımız mutlu ve yüzü geliyor” dedi.

 

DOĞALGAZLI OTOBÜSLERİMİZİ VATANDAŞLARIMIZ BEĞENİYOR

Vatandaşlarla birlikte yolculuk eden ve verilen hizmeti yerinde denetleyen Başkan Karaosmanoğlu, doğalgazlı otobüslerin vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Ulaşımın şehirler ve insanlar için hayati önemi vardır. İnsan vücudundaki kan dolaşımı ne ise şehirlerde de ulaşım aynı öneme sahiptir. Sağlıklı, güvenli, konforlu ulaşım şehirlerde yaşayanların en büyük hakkıdır. Bunun için altyapıyı ve üstyapıyı çok kaliteli bir hale getiriyoruz. Hem sivil, hem belediye otobüslerimizi kaliteli seyahat yapılacak şekle taşıdık, taşıyoruz. Şu anda 300 adet doğalgazlı otobüsümüz hatlarda hizmet veriyor. Bu yeterli değildir.”

 

HALKIMIZ, HİZMETİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR

Yolcunun önemli bir bölümünün kooperatiflerle taşındığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Onların pozitif dönüşümlerini sağlayarak ulaşımda daha konforlu hizmet vermelerini sağlayacağız. Bizim verdiğimiz hizmetin ve memnuniyetin onlar tarafından verilmesi içinde entegreli bir şekilde çalışacağız. Halkımız en güzeline layıktır. Kocaeli'de en güzel ulaşımı tüm ilçeleriyle birlikte köylerde de yaygınlaştıracağız” açıklamasını yaptı.

 

“OTOBÜSLERİMİZDE EN KÜÇÜK EMİSYON YOK”

Yani alınan otobüslerin doğalgazlı çalıştığını vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Otobüslerimiz şehrimize en küçük emisyon, sağlığımızı tehdit eden herhangi bir zehir bırakmıyor. Evimizdeki doğalgaz ne ise buradaki motorda çalışan doğalgaz da aynısıdır. Şehirlerin hava temizliği açısından da çok ama çok önemlidir. Biz 300 doğalgazlı otobüs aldık. Bu tür araçlar piyasada yeni yer alırken, çoğalacağını düşünüyorum. İleride belki sadece elektrikliye dönecek. Daha tasarruflu olacak ve yerli enerji kullanılmış olacak. İnşallah bunlar zamanla Kocaeli'de, Türkiye'ye öncü ve model bir şekilde uygulanmaya devam edecek” diye konuştu.

 

“HEDEFİMİZ METRONUN İLK KAZMASINI 2018’DE VURMAKTIR”

Alınan otobüslerin ulaşım için ilk etabı olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Hedefimiz 2023'e kadar halkımızı Gebze'de metroya bindirmektir. Planlama çalışmalarını ve projelerini yapıyoruz. Bu çalışma en azında üç yıl sürer. 2018'de ilk kazmayı vurmak büyük bir başarı olacaktır. 2023'e kadar da en az 10-15 kilometre metro yaparak İstanbul metrosuyla entegre oluruz. Organize sanayi bölgeleri, Çayırova, Darıca, Dilovası ve Gebze'de inşallah metro sistemine geçerek vatandaşımız dakik olarak yolculuk yapabilecek” dedi.

 

“KAN AKIŞI GİBİ ULAŞIMIMIZDA AYNISI OLACAK”

Bir nevi ulaşımın insandaki örneği olan deri altındaki kan akışının metro sistemi olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Ulaşımımızı insan vücudu gibi yaparak metro sistemiyle hizmet vermek istiyoruz. Gelişen şehirlerin en modern taşıma şekli metrodur. Biz de ona geçeceğiz. Vatandaşlarımız bizleri arıyor, bu otobüsler ve hizmet için teşekkür ediyor" derken Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de, "Hakikaten bu otobüsler önemli bir ihtiyaçtı. İnşallah sayıların artacağını düşünüyorum. Gelecekte metro ile Gebze ve bölgesinde ulaşım daha konforlu hale gelecek" diyerek duygularını ifade etti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817