KARAOSMANOĞLU, YÖRESEL KIYAFETLER GİYDİ
  

Bu yıl 8. si düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) öncülüğünde 30 ilde aynı anda düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi. Organizasyonun Kocaeli ayağı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği (KİSA), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Kocaeli Üniversitesi’nin organizasyonuyla İzmit Perşembe Pazarı Alanında yapıldı. Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören 82 ülkeden 1200’e yakın öğrencinin katıldığı programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç Dr.Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, siyasi parti yöneticileri, milletvekili adayları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

MUHTEŞEM KURAN TİLAVETİ

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün Mehter Marşları ile başlayan program açık havada ve halkın yoğun ilgisiyle başladı. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim okuyan bir öğrenciyi Başkan Karaosmanoğlu, yanına çağırarak tebrik etti.

 

‘’ÜNİVERSEMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARDA’’

 

Programda konuşma yapan Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük,  Üniversitelerin uluslararası standartlarda eğitim vererek talep görmesinin önemine değinerek: ‘’ Çağımızda öğrenciler sınır ötelerine açılmış, akademisyenler uluslararası hareketliliğe yönelmişlerdir. Uluslararası öğrencilerin üniversitemizden memnuniyetleri arttıkça, diğer öğrencilerinde talepleri artacaktır. Üniversitemizde farklı dil ve kültürlerden öğrenciler olduğunu görmek, çağdaş bir eğitim olduğunun delilidir’’ şeklinde konuştu.

 

‘’GERİLEME VE DURAKLAMA DÖNEMİMİZ BİTİYOR’’

 

Programda söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk toplumu olarak geçmişte çok büyük devletler kurarak insanlara hizmet ettiğimizi ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu; ‘’Biz millet olarak geçmişte İslam medeniyetini hakim kılarak dünyayı aydınlattık. Ama son birkaç yüzyıldır biraz geriledik. Hem ülkemizde hem bütün İslam dünyasında bir duraksama ve gerileme dönemi oldu. Ama hamdolsun son yıllarda önemli gelişmeler görüyoruz. Başta Türkiye olmak üzere bütün İslam dünyasında gönüllerdeki zincirler çözülüyor, kabuk kırılıyor ve bağımsız, özgür, hür, inandığı gibi değerlerini yaşayabilen, öz kaynaklarını harekete geçiren, yeraltı ve yerüstü zenginliklerini halkları ile bölüşen bir anlayışa doğru hızla ilerliyoruz’’ dedi.

 

‘’KENDİ EVİNİZDE HİSSEDİN’’

 

Türkiye’ye ve özellikle Kocaeli’ ye gelen öğrencilere seslenen Karaosmanoğlu: ‘’Burası sizin öz vatanınız, doğup büyüdüğünüz kasabanız, köyünüz. Burası sizin eviniz. Kendinizi evinizde gibi hissedin. Bir sorununuz olduğunda bizlere müracaat edin. Biz size yardımcı olacağız. Eğer kendinizi evinizde gibi hissedemezseniz, bizde bir eksiklik var demektir’’ ifadesini kullandı. Uluslararası öğrencilerin, buradaki güzellikleri kendi ülkelerine, kendi ülkelerindeki güzellikleri de buraya taşımalarını isteyen Başkan Karaosmanoğlu: ‘’  Az önce Kur’an-ı Kerim tilaveti okuyan öğrenci kardeşimizin okuduğu ayet-i kerimelerde Yüce Rabbimiz ‘’ Ben sizleri kabileler halinde yarattım. Tanışasınız diye’’ buyuruyor. Derilerimiz, dillerimiz farklı olsa da gönüllerimiz aynı duyguyla atıyor’’ şeklinde konuştu.

 

YEMEN KIYAFETLERİ GİYDİ

 

Konuşmasının ardından farklı ülkelerden gelen öğrencilerin kendi kültürlerini tanıttıkları stantları gezen Başkan Karaosmanoğlu yöresel kıyafetler giyerek öğrencilerle fotoğraflar çektirdi.  













Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817