KARAOSMANOĞLU'DAN İZMİT'İN KURTULUŞU MESAJI
  

Önce İngilizler ve ardından Yunanlılar tarafından işgal edilen İzmit 28 Haziran 1921 günü Türk ordusunun kente yeniden girişi ile düşman işgalinden kurtarılmış, kent halkıcoşku ile caddeleri doldurmuştu. Şehirde büyük bir bayram olarak kutlanan bu günü 94’üncü kez yâd ediyoruz.Bu önemli günün yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da İzmit’in kurtuluşunun yıldönümünü kutladı.

 

Başkan Karaosmanoğlu mesajında, “Bu gün İzmit’in kurtuluşunun 94’üncü yılını kutluyoruz.Ne mutlu bizlere ki, ecdadımızın canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu güzel şehirde ve bu cennet vatanda; huzur ve mutluluk içersinde yaşıyoruz.28 Haziran, dört bir yanı işgal altındayken yokluklar içinde var olma savaşı veren bir halkın adeta küllerinden yeniden doğuşunu müjdeleyen bir tarihtir. İzmit; cumhuriyetimizin kuruluş yıllarından itibaren genç, eğitimli ve üretken nüfusuyla Türkiye’nin sanayisine, büyümesine ve gelişmesine öncülük etmiş, çok değerli katkılar sağlamıştır. Tarihi, doğal, kültürel zenginlikleri ve yüksek turizm potansiyeliyle Türkiye’nin gözbebeği şehirlerinden biri olan İzmit, inanıyorum ki 2023 yürüyüşümüze öncülük etmeye devam edecektir

 

Çünkü hemşehrilerimiz vatanın kıymetini çok iyi bilir.Bir karış vatan toprağı için canını seve seve verir.İşte bu millet bu şuurla ülkesine, bayrağına, dinine sahip çıkmış, düşmana çiğnetmemiştir. Bu vesile ile Kocaeli’nde kahramanca mücadele eden; Kara Fatma’yı, Yahya Kaptan’ı, Servetiye kahramanlarını ve bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.Bu düşüncelerle İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünü can-ı gönülden kutluyorum. Bu özel gün dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, bütün vatandaşlarımızı sevgiyle selâmlıyorum. İzmit’imizin kurtuluşunun 94’üncü yılı kutlu olsun” dedi.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817