banner2779
banner2752
banner2750

KARAOSMANOĞLU,MARDİNLİ MUHTARLARLA BULUŞTU

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mardin’den gelen ve üç gün ilimizde konaklayacak 120 muhtarla bir araya geldi. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un da katıldığı programda konuk muhtarlarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu güzel vatanımızın düşmanları ülkemizi karıştırmak ve çökermek için bütün tuzaklarını kuruyorlar. Rabbime şükrediyorum ki kurdukları bütün oyunları derdest ettik, bundan sonra da tuzaklarını derdest edeceğiz. Unutmayalım ki milli birliğimiz ve kardeşliğimiz çok önemlidir. Bunun hep birlikte tesis edeceğiz ve koruyacağız” dedi.

“DÜNYA HUZURA HASRETTİR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Yeşildal, Mustafa Altay, Daire Başkanları Hasan Yılmaz, Cenan Turan, Serkan Ihlamur, Lütfi Efil ile birlikte resmi kurumların temsilcilerinin de yer aldığı birliktelikte bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye, İslam dünyasının barış adasıdır. Şunu ifade etmeliyim ki dünya huzura hasrettir. Bakınız ülkemiz batı emperyalistlerinin bütün saldırılarına rağmen gelişmeye ve kalkınmayı sürdürmektedir. Huzur adası olan ülkemiz, huzurumuza karşı duranların karşısında devletimizin gücünü bulacaklardır. Ayrılık tohumları ekmek isteyenler yok olana kadar devletimizin tüm birimleri sizlerle birlikte mücadele edecektir” diye konuştu.

“BUNA HEP BİRLİKTE KARŞI DURACAĞIZ”

Ülkemizde ki kardeşliğimiz sağlam temellere oturdu mu vatanımız üzerinde planları boşa çıkacaktır vurgusu da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Mardin dünya kardeşliği için en güzel örnektir. Türkiye’de vatandaşlarımız bu güzel vatanın her karışında bir ve beraber yaşarken, Mardin dünyaya huzurun ve mutlu yaşamanın nasıl olacağını her fırsatta gösteriyor ve öğretiyor. Siz muhtarlarımız başta olmak üzere Mardinli kardeşlerimizle gurur duyuyorum. Mardin farklı dinlerin, farklı ırkların ve farklı mezheplerin huzur içinde yaşadığı bir kenttir. Ancak bu mutluluğu ve huzuru ülkemize çok gören batı zihniyeti bu bir ve beraber huzur adasını karıştırmak için yoğun mesai yapıyorlar. Halkımızı kışkırtmak, kin ve nefretle yıkanmak istedikleri bir nesil ortaya çıkartmak istiyorlar. Buna hep birlikte karşı duracağız” diye konuştu.

“BU ÜLKEDE GÜVEN İÇERİSİNDE YAŞAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetin tüm kadrolarının Türkiye’nin büyüyerek bölgesinde güçlü olması için yoğun çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, “Her birimiz ülkemiz insanlarının refah seviyesinin yükselmesini istiyor. Bunun için çalışacak ve üreteceğiz. Yerel yönetimler olarak bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.  Bu ülkede güven içerisinde yaşayacağız. Tüm inancamız ülkemiz insanını onurlu bir şekilde yaşamasını sağalmaktır. Çünkü devletimiz ancak bu şekilde güçlü olabilir” dedi.

“TÜM KADROLARIMIZLA ÇALIŞIYORUZ”

Mardin, Kocaeli’nin kardeş kentidir diyen Karaosmanoğlu, “Kardeşliğin üzerine düşen hakları da yerine getirmek için tüm kadrolarımızla çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Mardin’de yatırımlar gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Diyarbakır’da bizim kardeş şehrimiz. Orada da güzel çalışmalara imza attık, atmaya devam ediyoruz. Ülkemizin batısı ve doğusu tüm güzellikleri paylaşacak. Bu sevgi ve kardeşlik köprüsünü bunun için kuruyoruz. Şunu da ifade etmeliyim ki hep beraber eğitime önem vereceğiz. Mardinli muhtarlarımız kentimize bereket ve güzellik getirdiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

“İNSANLARIN KARDEŞÇE YAŞADIĞI BİR KENTTİR”

The Ness Otelde düzenlenen programa İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeren ve Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Nezih Erdem’in katılırken, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’da yaptığı konuşmada, “Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin davetlisi olarak Mardin’den gelen muhtarlarımıza burada ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin her bölgesinin ayrı bir güzelliği var. Doğunun kendi içerisinde çok farklı özellikleri ve güzellikleri var. Bundan üç buçuk ay öncesine kadar Diyarbakır Valiliği görevini yürütüyordum ve oradan Kocaeli Valiliğine atandım. Diyarbakır Valiliği yaptığım dönemde bölge insanını yakından tanıma, çevre illeri gezme, görme ve oralarla ilgili daha ayrıntılı bilgi sahibi olma fırsatı buldum. Diyarbakır gibi Mardin’de bölgenin çok önemli kültürel değerlerine sahip illerinden biridir. Mardin, farklı kültür ve inançlara sahip insanların kardeşçe yaşadığı bir kenttir” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORUZ”

Mardin’in çok daha iyi noktalara gelebilmesi adına başlatılan çalışmalar olduğunu sözlerine ekleyen Vali Aksoy, “Bu çalışmalar devam ederken Büyükşehir Belediyemizin de bölgede yürüttüğü önemli faaliyetler var. Kocaeli Diyarbakır’la da kardeş şehir ilişkisi içerisindedir. Doğu ile batının kaynaşması, imkânların paylaşılması adına Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin bu çalışmalarını takdirle karşılıyoruz” ifadelerini sarf etti.

“KARŞILIKLI ZİYARETLERİN ÇOK BÜYÜK FAYDASI VAR”

Bizim toplum olarak en büyük sıkıntımız önyargılarımız diyerek konuşmasını sürdüren Aksoy, konuşmasını şu şekilde tamamladı:  “Önyargılarımızı aşmak için karşılıklı ziyaretlerin çok büyük faydası var. İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamı içerisinde çocuklarımız doğu illerinden batı illerine geliyor. Kocaeli olarak bize de Ağrı ili planlandı. Yaklaşık 600 civarında çocuğumuz ilimize geldi. Onlarda bu bölgeyi tanıyarak insanlarımız, doğal güzelliklerimiz ve şehrin özellikleri ile ilgili bilgi sahibi oluyorlar. Bu tür ilişkiler her yönüyle önemli katkılar sağlıyor. Umarım buradaki muhtarlarda Mardin’e giderek orayı gezer ve oranın güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulurlar. Bizlerin selam ve sevgilerini Mardin’e döndüğünüzde iletmenizi istiyorum.” Mardinli muhtarların Kocaeli’ye gelmesinden dolayı ilk günkü program sonrası Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile davetliler misafir Mardinli muhtarlarla günün anısına  toplu fotoğraf çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751