KARDEŞLİK HAVASI

AK Parti’nin 30 Mart seçimlerinde adayları belirlemek için kullanacağı kriterlerden biri olan “Temayül yoklaması” ilimizde yapıldı. Antikkapı’da Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçedeki adaylar konusunda, toplam 1897 teşkilat mensubu oylarını kullandı.


KARDEŞLİK HAVASI

Bütün aday adayları, gün boyu Antikkapı’da oy kullanma hakkı bulunan partililer arasında heyecanla dolaştı.  İzmit’teki temayülü yönetmekle görevlendirilen  AKP Genel Başkan Yardımcısı , Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, oy kullanma bölgesinde  siyasi kulis yapılmaması konusunda sık sık partilileri uyardı.

BİZİM MİLLETVEKİLLERİ YOK

AKParti’nin temayül  yoklamasında  toplam 65 partili görev aldı. Büyükşehir temayülü için 5 sandık, diğer her ilçe için birer sandık ve birer oy kullanma kabini kuruldu. Parti genel merkezinin kuralı gereği, AKP Kocaeli milletvekillerinin hiç biri  ortalıkta gözükmedi. İlimizdeki temayülde  Antalya Milletvekili  Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra , Diyarbakır  Milletvekili  Oya Eranat, İstanbul Milletvekili  Bülent Turan, MKYK üyesi  Habibe Özlem Çepni görev yaptılar.

BAŞBAKAN BİLECEK

Oylama başlamadan önce Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu partilileri bilgilenderdi. Çavuşoğlu, “Bu temayül sonuçları adayları belirlemeyecektir.  Aday belirlemede başka kriterler de olacak. Temayül sonuçları doğrudan Başbakanımıza sunulacak. O isterse, belki il başkanına sonuçları söyler” dedi.

TOPLANIP GÖTÜRÜLDÜ

AKParti’de temayül yoklamasına katılım, yüzde 100’e yakın oldu. Akam sandıklar kapandı, mühürlendi ve   oylar sayılmak üzere Ankara’ya götürüldü. Gün boyu devam eden temayül yoklaması sırasında en küçük bir tatsızlık veya tartışma yaşanmadı. AKPartililer, “Kardeşlik” havasını  göstermek konusunda son derece titiz davrandılar


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817