Kars, Ardahan ve Iğdırlılardan Muhteşem Tanıtım Günleri

Törende konuşan KAI Vakfı Başkanı Taner Sarıçayır, “Bu şehrin en büyük gelişim dinamikleri içinde barındırdığı kültürlerdir” dedi.

İlki 2019 yılında gerçekleştirilen ve büyük beğeni toplayan Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günlerinin 2’cisi 15 Temmuz Milli İrade Meydanında gerçekleştiriliyor. 12 Ocak Çarşamba günü başlayan tanıtım günleri için dün kent protokolünün geniş katılımıyla açılış töreni düzenlendi. Yarın son bulacak olan tanıtım günlerinde illerin kültürel zenginlikleri Kocaelilerle buluşturuldu.

AÇIK ALANDA YAPILDI

Pandemi koşulları nedeniyle tanıtım günleri etkinliği bu yıl 15 Temmuz Milli İrade Meydanında açık alanda gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisiyle başlayan tanıtım günlerinde Kars, Ardahan ve Iğdır’ın birçok yönden kültürel tanıtımı yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Kafkas Dansları gösterisi büyük beğeni topladı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Kars Ardahan Iğdır Vakfı (KAI) Başkanı Taner Sarıçayır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım günlerinin açılış törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, MHP İl Başkanı Av. Yunus Emre Kurt, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna, AK Parti eski il başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Saadet Partisi Körfez İlçe Başkanı Mehmet Ali Tahtalı, İYİ Parti Körfez İlçe Teşkilat Başkanı Tugay Polat ve eşi Gülşen Polat ile çok sayıda dernek ve STK temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

“SADECE YEMEK DEĞİL”

Programın açılış konuşmasını yapan KAI Vakfı Başkanı Taner Sarıçayır, Bu tanıtımlarla birlikte refah artıyor. Değerlerin yok edildiği günümüzde kültürümüzün değerinin yaşatılması için önemli bir misyonu yerine getirdiğimize inanıyoruz. Bu şehrin en büyük gelişim dinamikleri içinde barındırdığı kültürlerdir. Sadece yiyeceklerimizi değil yöresel müziğimizi illerimizin yaşantılarını burada tanıtacağız. Etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Halk oyunları gösterisinin sunulduğu etkinlikte konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, etkinliğin ev sahibi olarak kendilerini gösterirken, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise, “Kars Ardahan Iğdır Vakfımız, Körfez ilçemizdedir. Belki de en doğru ev sahibi biziz” dedi. Söğüt ayrıca konuşması sırasında eşinin de Karslı olduğu vurgusu yaptı.

Ayrıca Karslı kimliği ile bilinen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir de, hemşehrileri ile bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını, önümüzdeki günlerde inşallah Dilovası’nda da bir tanıtım günleri düzenlenmesini arzu ettiğini ifade etti. Şayir konuşması sırasında bol alkış aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817