Karslılardan, “Yöresel Ürünler Festivali”

Kocaeli’deki Karslılar farklı ve özel bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Kars Ardahan Iğdır Vakfı ile Kocaeli Serhat İlleri Kars Ardahan Iğdır Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen ve 19 Kars yöresi derneğinin destek verdiği “Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yöresel Ürünler Festivali” bu yıl 15-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

“FARKLI BİR PROGRAM OLACAK”

Büyük ilgi görmesi beklenen tanıtım günlerinde Serhat illerinin kültürel tanıtımının yanı sıra bölgenin yöresel ürünleri de vatandaşlara sunulacak. Bu arada düzenlenecek olan “Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yöresel Ürünler Festivali” öncesinde tanıtım amacıyla dün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantı ile yapılacak tanıtım günlerinin sıradan bir etkinlik olmayacağının altı çizildi.

İKİ BAŞKAN PROGRAMI TANITTI

Derince sahilinde bulunan Yelken Kafe & Restoran’da gerçekleşen toplantıda Kars Ardahan Iğdır Vakfı Başkanı Taner Sarıçayır ile Serhat İlleri Kars Ardahan Iğdır Dayanışma Derneği Başkanı Fuat Katkay hazır bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıçayır ve Katkay, bu yıl ki tanıtım günleri etkinliklerinin her zamankinden daha farklı ve özel olacağını dile getirdi.

“ÇOK ÖZENDİĞİMİZ BİR ETKİNLİK”

İlk olarak konuşan dernek başkanı Fuat Katkay, “Programımız tamamen yöresel ürünler kapsamlı olacak. Yaklaşık 60 standın kurulmasını bekliyoruz. Dışarıdan kesinlikle ürün ve firmaların katılmaması için gerekli önlemi alacağız. Bu konuda son dönemde yapılan eleştirilerin önemli bir bölümünü haklı buluyoruz ve bu hassasiyetlere göre hareket edeceğiz” dedi.

DERNEKLERDEN DESTEK

Karslılar olarak yaklaşık 20 dernek ve vakfımızın katılımı ile etkinliği düzenlediklerini ve hiçbir suretle ekonomik bir beklenti içinde olmadıklarını dile getiren Katkay, “Bizim amacımız gerçekten hem kültürel bir tanıtım yapmak ve hem de Kars, Ardahan ve Iğdır bölgesinin yöresel ürünlerini milletimize sunabilmektir. Bu ticari bir düşünce ile yapılmamalı eleştirilerine katılıyoruz” açıklamasında bulundu.

SARIÇAYIR NET KONUŞTU!

Daha sonra konuşan Kars Ardahan Iğdır Vakfı Başkanı Taner Sarıçayır ise, “Bu tür tanıtım günlerinin, şayet amacından çıkılması durumunda yapılabilir olmasına biz de karşı çıkıyoruz. Ancak genel manada kültürlerin tanıtımının daha iyi ve yaygın şekilde yapılabilmesi için de böylesine etkinliklere ihtiyaç olduğu da bir gerçek” diye konuştu.

“GELECEK YIL DAHA FARKLI OLACAK”

Etkinlikleri hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Sarıçayır, “Bu yıl üçüncü kez tanıtım günleri programımız olacak. Gelecek yıldan itibaren daha farklı ve özel çalışmalarla kültürümüzü tanıtan, anlatan projeler üreteceğiz” dedi. 15-18 Aralık tarihlerinde İnterteks Uluslararası Fuar Alanı bölgesindeki otoparkta gerçekleşeceği belirtilen “Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yöresel Ürünler Festivali” etkinliğinde yöresel ürünlerin satışa sunulduğu stantlar ile bölge sanatçılar ve ozanların da yer alacağı açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817