Kartepe Atık Getirme Merkezi İlgi Odağı
 Türkiye’de faaliyete geçirilen Atık Getirme Merkezleri (AGM) arasında örnek bir proje olması nedeniyle ulusal ve uluslararası seviyede Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri tarafından ziyaret edilen Kartepe Belediyesi AGM ilgi görmeye devam ediyor. Kartepe’de hayata geçirilen AGM’yi gezerek işleyişi hakkında bilgi almak için ilçeye gelen Üsküdar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de Kartepeli meslektaşlarından bilgiler aldılar.

Çevre koruma politikaları ve çalışmalarına ağırlık veren Kartepe Belediyesi, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in direktifleri doğrultusunda kontrol ve düzenlemelerini aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Kartepe Belediye Garajı arkasında 2 bin metrekarelik alanda Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Atık Getirme Merkezi ulusal ve uluslararası düzeyde ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşı karşıya.

Evlerden, okullardan vb yerlerden kaynaklanan atık çeşitliliğinin fazla olması, bu atıkların sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi amacı ile tüketicilerin bilinçlendirilerek, evsel nitelikli atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması, geri kazanım sistemine dahil edilmesi, geri kazanılmayacak olanların ise bertaraf edilebilmesi için tüketicilerin kaynağında ayrı topladıkları atıklar Atık Getirme Merkezlerine bırakılıyor. Kartepe AGM Türkiye’de faaliyete geçirilen AGM’ler arasında örnek bir proje olması dolayısıyla Üsküdar Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü yetkileri de Kartepe’ye geldi. Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol biriminde çevre mühendisi olarak görev yapan Gülizar Yolcu, Ayşegül Cömert ve İsmail Topçu’ya tesisi gezdiren Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde Çevre Yüksek Mühendisi olarak çalışan Çevre Mühendisleri Gökçen Gönülay ve Gizem Coşan, misafirlerine tesiste yapılan çalışmaları anlattılar. Aynı gün Üsküdar Belediyesi ardından Kandıra Belediyesi’nden de gelen konuklara tesis gezdirildi.

Türkiye’de örnek bir tesis olduğunu belirten ziyaretçiler gördükleri tesisten çok etkilendiklerini, kendi belediyelerine de böyle bir tesis kazandırmak istediklerini belirterek, Kartepe Belediyesinin bu konudaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söylediler. Kendilerine gösterilen ilgiden de memnun olan Üsküdar Belediyesi çalışanları, Belediye Başkanı Üzülmez nezaretinde, projeyi yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanlarını tebrik ettiler.

Ev sahibi olan Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli Gönülay ve Coşan, tesislerinin örnek gösterilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını, AGM kurmak için çok büyük çaba sarf ettiklerini, vatandaşların da evlerinden kaynaklanan iri hacimli atıkları, beyaz eşya, ilaç atıkları, bitkisel atık yağlar vb atıklarını atık getirme merkezine getirebileceklerini belirtti. Bu konuda müdürlüğün 373 62 41 nolu telefondan da kendilerine ulaşabileceklerini belirten görevliler amacımız, “Hizmetlerimizi en iyi seviyeye çıkartabilmek, çevre denetimini sistem dahilinde gerçekleştirerek, çevre bilinci ve duyarlılığını artırmak üzere çalışmalarının aralıksız sürdürüyoruz” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817