banner2779
banner2752
banner2750

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in 19 Mayıs mesajı;
 Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, Türk Milletinin yeniden doğuşunun ve kurtuluş ateşinin yakıldığı çok önemli bir gün, Türkiye Cumhuriyetine ulaşan uzun ve zorlu sürecin ilk adımıdır.

                        

19 Mayıs Dünya tarihi için de, ulusal direnç ve azmini yitirmeyen milletlere hiçbir gücün zincir vuramayacağı gerçeğini kanıtlayan yeni bir sayfa açmıştır. Bu özelliğiyle 21. yüzyılda yaşanacak uluslararası ilişkilerin her safhasında hatırlanacaktır ve göz önünde bulundurulacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün temellerini attığı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması sürecinde, milletçe en büyük gücümüz; yetenek, bilgi ve inançla bezenmiş gençlerimizdir. Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyeti, Gençlerimize emanet etmesi, onlara olan inancının, sevgisinin ve güveninin göstergesidir.

 

Türk Gençliği’nin Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyetine ve ebediyen hür ve bağımsız yaşayacak Türk Milletine karşı görev ve sorumluluklarını yerine getireceğinden kuşkumuz yoktur.

 

Bunun içindir ki, bir yandan bu günün anlam ve öneminin gençlertarafından kavranması için onlara armağan etmiş, diğer yandan da ülkemizin geleceğini her zaman güvendiği ve inandığı Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlerimizin ufku açık, gelecekten beklentisi olan ama bunlardan daha da önemlisi bütün beklentilerini hayata geçirebilecek güce ve inanca sahip insanlar olarak yetişmelerinde ailelere de büyük görevler düşmektedir.

 

Çünkü, gençlik, milletlerin gücüdür ve yarınlarıdır. Bu durum, özellikle bizim gibi nüfusunun büyük bir bölümü genç ve dinamik olan bir ülke açısından çok daha farklı bir boyut taşımaktadır. Gençlerimizin sorumluluk sahibi ve karşılarına çıkabilecek her sorunun üstesinden gelebilecek ölçüde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi,vatanını ve milletini seven insanlar olarak yetişmeleri şarttır.Yeni Türkiye’nin inşa edilmesinde inancıyla, çalışkanlığı ile, vatan ve millet sevgisi ile çok büyük emek harcayan, gücümüze güç katan genç kardeşlerimizdir.

 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, müreffeh Türkiye’de kardeşçe barış içerisinde yaşamak dileğiyle, tüm ülkemizin bu büyük bayramını en içten dileklerimle kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751