KARTEPE BELEDİYESİ PERSONELİNE YÖNELİK SAĞLIK EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR

 

Her ay farklı bir sağlık konusunda çalışanlara eğitim verildiği Kartepe Belediyesi’nde bu seferde anjio ve kalp krizi konusu ele alındı. Kardiyolog Yakup Balaban, Kartepe belediye personeline damar tıkanıklığının beraberinde getirdiği sağlık problemleri ve bunun çözüm yolları konusunda bilgiler aktardı. Balaban, damar tıkanıklığının giderilmesinde uygulanan yöntemleri anlattığı eğitim seminerinde damar tıkanıklığının oluşmaması için yapılması gerekenleri de tek tek anlattı.

 

Belediye toplantı salonunda gerçekleşen eğitim seminerinde “Kalbinizi iyi dinleyin” diyen Kardiyolog Balaban, “Vücudun en dinamik organı kalptir. Kalp bir motor gibidir, kalbi besleyen damarlar var. Kalp aldığı kanı pompalar. Bizler kalbin dahiliyesini inceleriz. Kalp ve damar hastalıklarına bakarız. Damarların içlerinde çoğunlukla kolestorel plakları birikir. Kolestorel plakları yoğun, peynir kıvamında olur. Damar içerisinde apse gibi büyüyor ve damarı tıkıyor” dedi.

 

Çok sağlıklı olan birinin de aniden çok aşırı kalp krizi geçirebileceğini belirten uzman doktor Balaban, “Sigarayı kesinlikle içmeyeceğiz. Özellikle ailesinde hastalık olan kişiler için sigara tehlikelidir. Alkolü azımsanamayacak derecede zararlı buluyoruz” dedi. Ekmek tüketimine dikkat çeken Balaban, tuz tüketiminin ise azaltılmasını tavsiye etti. İnsanların farkında olmadan kalp krizini geçirebileceğini de belirten Balaban, “Oturduğu yerde göğse bir ağırlık, soğuk soğuk terleme varsa kalp krizi başlangıcıdır. Bu durumda 112 aranarak yardım talep edilmelidir” dedi.

 

Eğitime katılan belediye çalışanları merak ettikleri sorulara da yanıt aldığı seminerle anjio ve kalp krizi konusunda dikkat edilmesi gereken konularda aydınlatıldı. Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sağlık ve eğitim seminerleri belirlenen program dahilinde önümüzdeki süreçte de devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817