banner2779
banner2752
banner2750

KARTEPE BELEDİYESİ TURİZM ÇALIŞMALARIYLA AVRUPA’YA ÖRNEK OLUYOR
 Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, turizm alanındaki çalışmalarını değişik kulvarlarda aralıksız sürdürüyor. Kartepe Belediyesi AR-GE ve Turizm Birimleri nezaretinde yürütülen çalışmaların bir ayağı da Avrupa Birliği programları kapsamındaki projeler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Turizm çalışanları için internet üzerinden mesleği eğitim verilmesine imkan sağlayan, “Avrupa Birliği Leonarda Da Vinci programı kapsamında “Turizm Çalışanlarının Sürdürülebilir Mobil Eğitimi” projesine Kartepe Belediyesi’nin proje ortaklığı başvurusu, Ulusal Ajans tarafından başarılı bulunmuş ve Fransa koordinatörlüğünde Kartepe Belediyesi proje olarak kabul edilmiştir.

Kartepe Belediyesi AR-GE ve Turizm Birimleri bu proje ile Avrupa’nın turizm rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalar içinde bulunuyor. Proje kapsamında “Turizm Çalışanlarının Sürdürülebilir Mobil Eğitimi” http://sustainable-m-tourism.com/ web sitesinin yapımında Kartepe Belediyesi  ortak ülkelerden biri oldu. Fransa, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Belçika, İtalya, Bulgaristan, Avusturya, Portekiz, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Türkiye’den de Kartepe Belediyesi olmak üzere 13 kuruluşla sürdürülebilir turizm çalışanlarının uzaktan mesleki eğitimlerinin artırılması amacıyla Avrupa ülkeleriyle eş güdümlü olarak yer aldı.

Avrupa Birliği Ülkeleri Kartepe’de

Bu sayede proje ortağı ülkeler kendi ülkelerindeki  iş ilanlarını internet  sitesi  üzerinden  paylaşarak proje ortağı ülkelerde iş bulma fırsatı oluşturdu. Ayrıca her ortak ülke turizm alanında hayata geçirdiği iyi uygulamaları site üzerinden paylaşarak örnek oldu. 2 yıl süren proje kapsamında her ortak ülkede toplantılarda Kartepe Belediyesi yetkilileri aktif katılım sergiledi. Avrupa Birliği projesinin  son toplantısı  ise 4 -5 Haziran 2015 tarihleri arasında proje ortakları Belçika, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Kıbrıs Rum Kesimi, Karayip Adaları  ve İspanya’nın katılımı ile Kartepe Park Oteli’nde ağırlanacak. Proje toplantısında Kartepe’nin  Avrupa’ya örnek olabilecek turizm çalışmaları KOÜ Kartepe Turizm Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sami Karacan ve TÜRSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç eşliğinde tanıtılacak.

Hayat Boyu Öğrenme programı içerisinde becerileri ve yeni nitelikleri güçlendirmek, istihdamı teşvik etmek için kimlik boyutunu entegre etmeyi amaçlayan bu projede katılımcı Avrupa ülkeleriyle eşgüdümlü olarak yer almaktan gurur duyduklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, turizm alanındaki çalışmaların bu projede olduğu gibi değişik kulvarlarda da süreceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751