banner2779
banner2752
banner2750

KARTEPE BELEDİYESİ’NİN SICAK YEMEK YARDIMI TAKDİR GÖRÜYOR
 Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen hizmetlerinden biri olan, yanında yemek pişirecek kimsesi olmayan yaşlıların evlerine düzenli olarak sıcak yemek götürülerek vatandaşların hayati kabul edilen ihtiyaçları karşılanıyor. Evinde bakıma muhtaç ve yaşlı kimsesiz ilçe halkına yönelik uygulama ile iki öğün sıcak yemek yardımı kapsamında 2015 yılı itibarıyla 47 aileye 7281 öğün yemek dağıtıldı.

 

Kartepe Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisinden hareket eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ev ziyaretlerinde karşılaştığı evde yemek pişirecek kimsesi olmayan yaşlıların boğazından sıcak bir çorba geçmesi için tespit edilen kişilere düzenli olarak günlük yemek dağıtımı uygulamasını belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü kapsamında yürütüyor.

 

Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde tespit edilen 47 aileye düzenli olarak iki öğün sıcak yemek götürülüyor. İlçe halkı tarafından da takdir gören uygulamada yılbaşı itibarıyla 5 aylık dönemde 7281 öğün sıcak yemek dağıtımı yapıldı. Kartepelilere hizmet anlamında pek çok projeyi hayata geçirdiklerini ve bunlar arasında sosyal belediyeciliğin gerekleri arasında yer alan evinde bakıma muhtaç ve yaşlı kimsesiz vatandaşlara yönelik uygulamanın ilçede başarıyla hayat bulduğunu belirten Başkan Üzülmez, “Sıcak yemek yardımı projemizle, başta muhtarlarımızın tespitleri yanı sıra mahalle sakinlerimizin yönlendirmesi ile Kartepe’de bu anlamda ihtiyaç sahibi olan her bir hemşerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bir gün her birimizin ihtiyaç sahibi konumuna düşme ihtimali varken, bu duruma kayıtsız kalmak yerine imkanlarımızı seferber ederek, hemşehrilerimiz tarafından da takdir toplayan bu hizmeti kesintisizi uygulamayı planlıyoruz” dedi.

 

Başkan Üzülmez, “Kartepe sınırları içerisinde ikamet eden; hastalığından, yaşlılığından, kimsesi veya geliri olmadığından yemek yapamayan tüm gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşma hedefiyle yürüttüğümüz bu projemiz yanında bu yöndeki sosyal belediyeciliğin gereklerini de ilgili müdürlüklerimizin çalışmaları neticesinde, sistemli ve düzenli olarak yardım konularını çeşitlendirerek devam ettireceğiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751