KARTEPE BİLGİ EVİ ÇOCUKLARINDAN ÖZEL KUTLU DOĞUM PROGRAMI
 Sevgili Peygamberimizin 1445’inci doğum yılı münasebetiyle Kartepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bilgi evi, eğitim sanat merkezi ve kütüphanelerden faydalanan çocukların hazırlayıp sunduğu “Canım Peygamberim” adlı program Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Bilgi Evi üyesi çocuklara Peygamber Sevgisi aşılamak amacıyla düzenlenen programı Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Abdullah Yılmaz ve Mehmet Filiz, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri, Ak Parti Kartepe İlçe Teşkilatı yöneticileri, Bilgi Evi öğrenci velilerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu da ilgi ile takip etti. Katılımcıları kapıda karşılayan minikler konuklarına gülsuyu, lokum ve gül ikram ederken çocuklara da KARCAN Dergisi hediye ettiler.

 

Bu çocuklarla geleceğimiz emin ellerde

Kutlu Doğum Haftası’na özel bir program hazırlayan Bilgi Evi üyesi çocukların etkinliğini de minik Eylül sundu. Programda, kelamın en güzeli olan Kur’an-ı Kerim tilavetini de öğrencilerden Melike Avcu okudu. Öğrenciler tarafından seslendirilen orotoryo ve ilahi korosuna katılımcılar da eşlik etti. Peygamber sevgisi temalı ilahiler ve şiirleri okuyan öğrencilerin performansı büyük alkış topladı.

 

Kartepelilere unutulmaz ve duygusal dakikalar yaşatan Bilgi Evi üyesi çocukları program sonunda tebrik eden Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, “Belediye başkanımız, çok istemesine rağmen vali bey ile toplantıda olduğu için programa katılamadı, sizlere selamlarını gönderdi. Bilgi Evlerimiz yine amacına uygun bir etkinliğe imza atarak herkese ne kadar doğru bir iş yaptığımız gösterdi. Programda görev alan öğrencilerimiz başta olmak üzere eğitmenlerini de tebrik ederim. Bize çok güzel bir Kutlu Doğum Programı sundular” dedi.

 

Hadis yarışması ödülleri sahiplerine verildi

Yılmaz konuşması sonunda, Bilgi Evi üyesi çocuklar arasında düzenlenen 40 Hadis-i Şerif ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödüllerini takdim etti. Kartepe Bilgi Evi çocukları arasında düzenlenen yarışmada birinciliği Nazım Demirci Halk Kütüphanesi’nden Gazi İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Hacer Canunver, ikinciliği Yunus Emre Bilgi Evi’nden Arslanbey Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Nil Begüm İpek, üçüncülüğü İbn-i Sina Bilgi Evi’nden Rahmiye İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Eslem Hıra, dördüncülüğü de Ali Kuşçu Bilgi Evi’nden Pakmaya Muzaffer İncekara İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Meryem Avcu olmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817