banner2779
banner2752
banner2750

KARTEPE DE YEMEK YARDIMI KAPIYA KADAR
 Kartepe Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisinden hareket eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ev ziyaretlerinde karşılaştığı evde yemek pişirecek kimsesi olmayan yaşlıların boğazından sıcak bir çorba geçirecek sıcak yemek yardımı projesini uygulatmaya devam ediyor.

3541 Tas Sıcak Yemek

Kartepe Belediyesi başta muhtarlar olmak üzere mahalle sakinlerinin yönlendirmesi ile tespit edilen ihtiyaç sahibi kişilerin sosyal inceleme sonucu belirlenen evlere sıcak yemek yardımı yapılıyor. Yılın 365 günü belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından vatandaşların adreslerine, yemekleri günlük, sıcak koruma özelliğine sahip sefer taslarıyla dağıtılıyor. Geçtiğimiz ay günlük 123 kişiye (75 haneye) 3541 sefertası sıcak yemek hizmeti sunuldu.

Evinde bakıma muhtaç, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara yönelik verilen hizmetin Kartepe’de başarıyla hayat bulduğunu belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Sıcak yemek yardımı Kartepe sınırları içerisinde ikamet eden; hastalığından, yaşlılığından, kimsesi veya geliri olmadığından yemek yapamayan tüm gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşma hedefiyle sistemli ve düzenli olarak devam etmektedir” dedi.

Her gün çok sayıda ailenin sofrasına bereketi getiren Kartepe Belediyesi’nin, bu hizmetinin diğer ihtiyaç sahiplerine de ulaşması için vatandaşların 353 45 63 nolu telefona bildirmeleri yeterli. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri de sosyal inceleme sonucu uygun bulunan haneleri listesine ekleyerek düzenli yemek yardımlarını ulaştırıyor.

Sosyal Yardım İşleri Müdürü Atilla Karagöz, “Başkanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu bu proje ile her gün devletin şefkat eli hemşehrilerimizin üzerinde oluyor. Güler yüzlü personellerimizle hijyenik olarak sıcak yemeklerini 365 gün alan vatandaşların hayır duası bizlerin en büyük şevk kaynağıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751