banner2779
banner2752
banner2750

Kartepe Ekoköy’de organik mahsüller satışta
 Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı proje kapsamında Ekoköy’de organik tarımın desteklenmesi için yaz başında dağıtılan fideleri eken bayanlar şimdi de yetiştirdikleri mahsülleri satışa çıkarttı. Köy kadınları tarafından yetiştirilen domates, biber, karpuz, kavun ve patlıcan gibi 28 farklı ürün Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu tarafından da denetlenerek sertifikalandırıldı.

13 bin fide dağıtılmıştı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğinde, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı projesi meyvelerini vermeye başladı. Ekoköy’de gerçekleştirilen proje faaliyetleri kapsamında köylerin turizme kazandırılması hususunda yürütülen çalışmaların bir ayağı olarak yaz ayı başında organik tarımın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi adına 13 bin adet çeşitli meyve fidesinin dağıtımı yapılmıştı. Özellikle organik tarımın yapılması konusunda Tarım İl Müdürlüğü’nden geçmiş dönemde eğitim alan köy halkı; ektikleri domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, karpuz gibi organik ürünün fidelerinden mahsül almak için gece gündüz beklediler.

Sertifikalı organik ürünler

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de turizmin geliştirilmesi yönündeki faaliyetlerine destek veren bu proje kapsamında Ekoköy’de köy kadınları tarafından toprakla buluşturulan 28 farklı ürün doğal ortamda yetiştirildi. Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği tarafından yürütülen uygulamada yetiştirilen ürünler Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen Anadolu Ekolojik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon kuruluşu tarafından da denetlenerek sertifikalandırıldı. Sertifikalanan organik ürünler şimdi köye gelen misafirler başta olmak üzere, organik pazarlarda satışa çıkartıldı. Belediye Başkanı Üzülmez, Ekoköy’de uygulanan proje çalışmasında hedef kitleyi oluşturan dezavantajlı hanımlarımız için istihdam olanaklarının meyvalarını vermeye başladığını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Üzülmez, Ekoköy’de başarı ile yürütülen bu projenin diğer mahallelerde de uygulanmasını sağlayarak, ilçenin tarımsal ve turistik özelliklerinin değerlendirilmesi ile yerli turist sayısının artırılmasına, turist profilinin çeşitlenmesine ve sürdürülebilir turizm hamlesinin başlatılmasına katkı sağlayacak çalışmaların çeşitlenerek artırılacağını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751