banner2779
banner2752
banner2750

Kartepe Ekoköy’de Renkli Festival
 Kartepe Belediyesi öncülüğünde, Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü (EKOKÖY) Ketenciler’de hafta sonu (8 Kasım Cumartesi) düzenlenen “Bir Başka Yaşam Mümkün” festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Kartepe’nin eşsiz doğa güzelliklerinin ve turizm değerlerinin öne çıkarılması amacıyla Ketenciler Ekoköy’de düzenlenen “Bir Başka Yaşam Mümkün” festivaldi; doğa turizmi, organik yaşam ve Çerkez kültürünü yansıtan lezzetleri, halk oyunları ve müzikleriyle konuklara güzel havanın da etkisiyle adeta bir şölen havası yaşattı.

Kartepe Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Ekoköy Ketenciler Kalkınma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve TURSAB ile ortaklaşa düzenlenen festivali izlemek için EKOKÖY’e yerli ve yabancı birçok konuk geldi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez beraberinde, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, KOÜ Rektörlük seçimlerinde en yüksek oyu alan rektör adayı Prof. Dr. Sadettin Hülagü, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol ile alana gelirken etkinlikte, TURSAB Yedi Göller Bölgesi Başkanı Kadir Genç Makedonya, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan ülkelerinin önde gelen turizmcileri ile katılım sağladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, Kartepe Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile köy halkının yoğun ilgi gösterdiği festival alanında kurulan standlarda; köy kadınlarının el emeği ürünleri, organik ve doğal yiyecekler, Hattat İlhan Ses ile Donanma Model aksesuar ve tasarımları sergilendi. Standları ilgiyle gezen konuklarda römork ile köy gezisine çıkarken ATV ile safari yapma imkanı da buldular. Miniklerin ihmal edilmediği festival alanında kukla atölyesinde zevkli dakikalar geçiren çocuklar, Karagöz Oyunları Atölyesinde hünerlerini sergilediler. Tahta bacak gösterisi ve yüz boyama etkinlikleri yanında gün boyu konuklara yöresel haluj, ayran ve aşure ikramında bulunuldu.

Kartepe Belediyesi Çocuk Halk Oyunları Ekibi Anadolu Ateşi Gurubu’nun gösterileri ile renklenen festivalde, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halkoyunları Ekibi’nin yöresel oyunları büyük alkışlar toplarken sanatçı Kazım Gürkan’ın ezgileri ve sanatçı İshak Akbay Çerkez yöresi şarkılar seslendirerek konuklara eğlenceli saatler yaşattılar. Beslenme uzmanı şef Mehmet Ak ve Diyetisyen Hilal Batman’ın çiğ tatlar üzerine sunumu ise ilgi ile takip edildi. Törende yer alan protokol konuşmalarında KOÜ Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Işıl Altun, konuklara proje detayları hakkında bilgi aktardı. Katılımcılara teşekkür eden ve iyi eğlenceler dileyen Ketenciler Mahalle Muhtarı Erkul Kılıç’ın ardından TURSAB Yedi Göller Bölgesi Başkanı Kadir Genç de, bölgenin turizme açılması ve geliştirilmesi konusundaki çalışmalarının devem edeceğini aktardı.

Kartepe’nin yerli ve yabancı turistin cazibe merkezlerinden biri olması için etkinliklerin devam edeceğini söyleyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ketenciler’de hayata geçirilen ve ilk günden itibaren yoğun ilgi gören Ekoköy Projemiz anlamına uygun bir gelişim ve değişim sergilemeye devam ediyor. Bölge turizm gelirlerini artıran, girişimciliğe tam destek veren, kadın istihdamını, sosyal uyumu ve yaşam standartlarını yükseltmeyi sağlayan projede hedef kitleye yönelik çalışmalarımıza festival gibi etkinliklerle ayrı bir renk ve heyecan katmaktayız” dedi. Ekoköy projesini farklı birkaç mahallede daha uygulama hedefinde olduklarına dikkat çeken Başkan Üzülmez, projeye destek veren paydaşlara ve festivale katılan konuklara teşekkür etti. Festival gün boyu süren etkinlikler eşliğinde ve yazdan kalma güzel bir havada hoş saatler yaşattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751