Kartepe Evliya Çelebi Bilgi Evi Açıldı

Kartepeli çocukların daha verimli, sağlıklı ve modern mekanlarda eğitim ve öğretimlerine katkı vermelerine imkan sağlamak amacıyla Kartepe Belediyesi’nce yapılan bilgi evlerinin açılışlarına İbrikdere, Yeşiltepe, Kızılcıklık Mahalleleri ardından Tepetarla Mahallesi ile devam edildi. Tepetarla Mahallesi’nde 4 dönümlük arazi üzerinde 176 metrekarelik alanda kurulan Evliya Çelebi Bilgi Evi’nde güvenli internet ağı olan 11 bilgisayar, 1 yazıcı, bin kitaplık kütüphanesi, 4 satranç takımı, kurs salonu, muhtarlık ofisi ve bay bayan tuvaleti yer alıyor. Tepetarla Cami yanında kurulan bilgi evi yanı sıra cami çevre düzenlemesi projesi ile görselliğin ön planda tutulduğu alanda belediye ekipleri kilitli parke taşları ile döşedikleri yürüyüş yolları çevresinde 2 dönümlük yeşil alan oluştururken bitkilendirme çalışmaları ile doğal bir yaşam alanını mahalleye kazandırmış oldu. Yol iyileştirme çalışmaları ile de asfaltlanan yolları ile mahallenin çehresi değişti.

 

Tepetarla’da gerçekleşen hizmet sağanağının aktarıldığı açılış törenine katılım da yoğun oldu. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Ali Yeşildal, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Belde AŞ İnsan Kaynakları Müdürü Akif Karaosmanoğlu, Tepetarla Mahalle Muhtarı Osman Öztürk, Kartepe Muhtarlar Derneği yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri, Kartepe Belediye Başkan Aday Adaylarından Habib Sarman, Ali Koç, Ahmet Batmanlar, belediye meclis üyesi aday adayları başta olmak üzere Tepetarlalılar yoğun ilgi gösterdi.

 

Mahallesinde gerçekleşen hizmetlerin gecikmesine karşı çok güzel olduğunu belirten Tepetarla Mahalle Muhtarı Osman Öztürk, “Tepetarlalılar adına başkanımıza ve ekine mahallemizde hayata geçirdikleri hizmetler için teşekkür ederim” dedi. Eğitimler ilgili yatırımların ön plana çıktığına dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız da, merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin bu konuda ciddi manada katkısı olduğunu ifade etti. Mahallelerde bilgiye ulaşılacak yerler bulunması adına bilgi evlerinin önemli bir eksikliği giderdiğini kaydeden Müdür Cansız, bu konuda yaptığı çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’a teşekkür etti.

 

Kartepe halkının her türlü istek ve talebine yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Ak Parti Belediyeciliği öyle bir noktaya geldi ki; Doğumdan ölüme kadar, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, herkesin istek ve ihtiyaç duyduğu hizmetler bir bir görülüyor. Bugün geldiğimiz noktada artık ne Avrupa’ya ne Amerika’ya özenilecek bir halimiz kalmadı. Teşkilatımızla, meclisimizle, muhtarlarımızla, mesai arkadaşlarımızla gece gündüz demeden el birliğiyle hep beraber çalıştık ve bugünün Kartepesinde Türkiye’nin ve Dünyanın bir çok kentinde olmayan değerlere ve imkanlara sahibiz. Yaparlar yapamazlar denilen pek çok yatırım ve hizmet ilçemize geldi. Kartepemizin diğer mahallelerinde olduğu gibi Tepetarla Mahallemizin de hak ettiği hizmetler bugün yerine geldi. Bunun mutluluğu ve hazzını hep birlikte yaşıyoruz. Hayırlı olsun helal olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817