Kartepe Kamer Öncel ASML'yi Bakan Ergün Açtı
 


Mehtap Mutfak Eşyaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öncel’in annesi Kamer ve babası Mustafa Öncel ile ev sahipliği yaptığı açılışa Bakan Ergün’ün yanı sıra, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri; Azize Sibel Gönül, Fikri Işık, İlyas Şeker, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, il ve ilçe protokolünden kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Kocaeli Halk Oyunları Yarışmasında birinci olan Kartepe Eşref Uslu Orta Okulu Rize Yöresi Halk Oyunları Ekibin gösteri ile renklenen açılışta ilçeye okul kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, yaptığı konuşmasında; “Sayın bakanım yeni ilçe olmamız nedeniyle iş adamlarımızla yaptığımız çeşitli zamanlardaki toplantılarda, ülkemizin en önemli  işinin eğitim işi olduğunu ve çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğimizin teminatı olması ve milli manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı insanlar olarak yetiştirilmesi maksadıyla herkese hepimize önemli görevler düştüğü düşüncesiyle ilçemize kazandırılması gereken okullar konusunda bilgilendirmelerde bulunmaktayım. Bunların birinde de değerli iş adamımız sayın Mehmet Öncel beyin girişimleriyle bu okulun yapılması kararı aldı. Belediye olarak temin ettiğimiz bu arsaya okulu sığdırılması için komşu parselin sahibi değerli Nusret Ubay amcamızında arsa tahsisi, sayın valimizin uygun görüşüyle ilçemize kazandırılan bu okul gerçekten büyük bir eksikliği gidermiş oldu. Mehmet Öncel beye şahsında tüm Kartepe halkımız adına teşekkür ederim halkımıza gençlerimize bu okulun hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlçeye kazandırılan ve açılışı yapılmayan Yıldız Entegre Ticaret Meslek Lisesi’ni yaptıran Fehmi Yıldız’a da teşekkür eden Başkan Karabalık ardından protokol konuşmaları ile törene devam edildi. Öncel ailesine plaket takdimi ardından Bakan Nihat Ergün ve beraberindeki protokol açılışını yaptıkları okulu gezip öğrencilerin sunumlarını izlediler. 16 dersliğin yanı sıra aralarında biyoloji ve fen laboratuvarlarının da bulunduğu 7 tane laboratuvar, hemşirelik teknik atölyesi, anestezi ve reanimasyon teknik atölyesi, anatomi atölyesi, acil tıp teknisyenliği olmak üzere 5 adet atölye, beden eğitimi salonu, 2 adet revir, kütüphane, konferans salonu da bulunan okul 3 milyon 800 bin TL’ye maloldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817