Kartepe Meclisi Olağanüstü Toplandı

Mahalle sınırlarının düzenlemesi ile ilgili gündem maddesi meclis üyelerince görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, olağanüstü meclis toplantısında gündem de yer alan teklif yazısı ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Karabalık, “5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçe kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun gereği oluşturulan belediyemiz 52 mahalleden oluşmaktadır. Belde isimlerinin yaşatılması, alan büyüklüğü ve nüfus büyüklüğüne göre mahalleler arası büyüklük farklılıklarının giderilmesi, toplam nüfus ve alan dikkate alındığında, benzer ve çevre ilçelerle karşılaştırıldığında mahalle sayısının fazla olduğu, mahalle sayılarındaki fazlalık ve buna karşın alanlarının ve nüfusunun küçük olması özel ve kamu hizmetlerinin verimliliğinin azalmasına sebep olması gibi nedenlerden dolayı mahalle sınırlarının yeniden düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.

Başkan Karabalık, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 9. Maddesini hatırlattığı konuşmasında, “Belediye sınırları içinde mahalle kurulması, kaldırılması, birleştirilmesi, bölünmesi, adlarıyla sınırlarının tespiti ve değiştirilmesi, belediye meclisinin kararı ve kaymakamın görüşü üzerine valilik onayı ile olur” dedi. Gündem maddesinde mevcut 52 mahalle sayısının 22 mahalle olması ile ilgili meclis üyelerinin karşılıklı görüşmeleri ardından yapılan oylama ile kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817