Kartepe Muhtarlar Derneği’ne Görkemli Açılış

Kartepe Konak Mahallesi Uzunçiftlik Işıklar mevkiindeki 9200 metre karelik alana sahip arazi üzerinde 120 metre karede kurulan Kartepe Muhtarlar Derneği yeni binasının açılışında Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün ve Mehmet Ali Okur, Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ve yönetim kurulu üyeleri, Kartepe Belediyesi Başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı ve daire müdürleri, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve yardımcısı Hüseyin Üzülmez, İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç ve Kartepeli il genel meclis üyeleri, Kartepe İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve Kartepe İlçe Teşkilatı, CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, SP İl eski Başkanı Mehmet Aras ve Kartepe İlçe Teşkilatı, muhtarlar dernekleri başkanları, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Kartepeliler yoğun ilgi gösterdi.

 

Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Kartepe Muhtarlar Derneğimiz, ilçe olunması ardından 52 mahalle ve 10 köy muhtarlığımızın üye olduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimiz daha önce Uzunçiftlik Beşevler mahallesinde küçük bir mekanda faaliyet gösteriyordu. Göreve geldikten sonra derneğimiz için Kartepe Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık’tan yer istedik. Büyükşehir belediye başkanımızda yerimizi tefriş ettirdi. Biz muhtarlar olarak devletimizin bir temsilcisi sıfatıyla faaliyet göstermekteyiz. Halkımızın da her zaman yanındayız” dedi. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilçede birlik ve beraberlik içinde görev yaptıkları muhtarların yeni binalarına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında muhtarlık sayısının düşürülmesi ile ilgili görüşlerini de ifade etti. Başkan Karabalık, yüzyıllardan beri kullanılan belde isimlerinin mahalle isimleri ile yaşatılacağını ifade etti. Kurucu başkan ve yönetimine de teşekkür eden Başkan Karabalık, mevcut yönetiminde başarılı çalışmalarda bulunacağına olan inancını belirterek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, muhtarların çok önemli bir görev yaptığını belirterek, “Muhtarlar yerel yönetimlerin halkın ilk ulaştığı kimselerdir. En yakın dert babasıdır. Belediye başkanlarının da yardımcısıdır. Hiçbir makam kalıcı değildir. Önemli olan iyi hizmet edebilmektir. Muhtarların bütçeleri yok sadece halkımızın aracılarıdır. Emos sistemi ile ilgili bir takım sıkıntılar bize aktarıldı. Ancak son yasal değişikliklerle bazı bilgilerin verilmesi yasaklandı. Bu nedenle yasalar çerçevesinde çalışmaları yapabiliyoruz bu sistemde. Ben muhtarlarımıza daha kalıcı bir yer olmasını istiyorum. Bu manada 2-3 muhtarında içinde olacağı bir muhtarlar derneği binası olması daha iyi olur. Muhtarlıkların birleşmesi konusunu Belediye Başkanı Şükrü Karabalık anlattı. Bende muhtarlarımızın fikirleri alınarak çalışmanın yapılmasından yanayım. Amacımız daha iyi hizmet vermek” dedi. İnsana hizmet eden bu kuruluşa yerel de destek veren kurumlara da teşekkür eden Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, muhtarların yeni binasında önemli hizmetler vereceğini belirtti. Muhtarların mevcut şartlarının iyileştirilmesi için yeniden bir yapılandırma çalışması yapıldığını belirten Aygün,  Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy da, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın selamlarını iletti. Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesildi ve protokol ile davetlilere etli pilav ayran, yöresel ikramlarda bulunuldu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817