banner2779
banner2752
banner2750

KARTEPE ZABITASI, 2015 YILINDA DA GÖZ AÇTIRMADI
 Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 2015 yılında da ilçe halkının düzenini, huzurunu ve sağlığını korumak amacıyla denetim ve kontrollerini aralıksız sürdürdü. Halk sağlığını yakından ilgilendiren konularda hassas bir çalışma sergileyen zabıta ekipleri ihbar, şikayet ve rutin denetim ve kontrollerle 25.145 adet başvuruya yanıt verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatları ile gece gündüz ilçede yaşanan olumsuzluklara karşı yerinde müdahalelerde bulunan Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptığı denetimleri de vatandaşların alış verişlerini rahat ortamda, kaliteli ve sağlıklı ürünlere ulaşmasını sağlamak amacıyla yıl boyu aralıksız çalışma sergiledi.

Ekipler yıl içerisinde 1004 iş yeri denetimi yaptı. Denetim ve kontrollerde ruhsatsız faaliyet gösteren 14 iş yerini mühürledi. Sağlık kurallarına uymayan 17 işletmede son kullanma tarihi geçmiş 246 kalem 1498 adet ürüne el koydu ve iş yeri sahibi hakkında yasal işlem uyguladı. Pazar denetimleri çerçevesinde ilçedeki pazar yerleri ile ilgili gelen talepleri de değerlendirdi. Ekipler 16 adet Pazar yeri devrini yaparken Pazar yerleri hakkındaki yönetmelik hükümlerine aykırı hareket eden 24 Pazarcı esnafının belediye encümeni tarafından Pazar satış yeri tahsislerini iptal ettirdi. İdari yaptırımlar çerçevesinde müdürlüğe gelen şikayet ve rutin yapılan denetimlerde 121 kişi, kurum veya kuruluşa cezai müeyyide uygulandı. Zabıta ekipleri 2015 yılı içerisinde toplamda 25.145 adet hizmeti vatandaşa sundu. Her canlının yaşamaya hakkı vardır düşüncesinden hareketle sokak hayvanlarıyla da ilgili çalışma yapıldı. Müdürlüğe gelen 1279 şikayetle ilgili 5199 sayılı yasa çerçevesinde 1946 adet sokak hayvanı kısırlaştırmak üzere KBB Kandıra Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ne sevk edildi.

Görev ve sorumlulukları çerçevesinde gerçekleştirdikleri denetim ve kontrollerle vatandaşların düzenini, huzurunu ve sağlığını korumak için 7/24 çalıştıklarını belirten Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Başkanımızın talimatları ile ilçe halkının her hangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına ekiplerimiz edindiği tecrübe ve bilgi birikimi ile yeni yılda da görevlerinin başında Kartepe’ye değer katan hizmetlere ortak olmak için çalışacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751