banner2779
banner2752
banner2750

Kartepe Zabıtası, Mühür Fekki Tutanağı Tuttu
 Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, iskanı olmadığı için faaliyetten men edilen bir işletmeyi 4 kez mühürlemesine rağmen mühürleri bozarak imalat yapmaya devam etmesi sonrası iş yerine mühür fekki (bozma) tutanağı tanzim ederek Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulundu.

Sanayi kuruluşlarına yönelik denetimler çerçevesinde Kartepe Sanayici ve İşadamları Derneği (KATSİAD) ile iş birliği yapan Kartepe Belediyesi, “Kartepe’de ruhsatsız iş yeri kalmasın” sloganıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İşletme ziyaretleriyle sanayicilerin sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında, sanayi kuruluşlarının insan sağlığı ve güvenliğini ön planda tutan işletme denetimlerinde iskanı olmayan işletmeler ticari faaliyetten mühürlenerek men edilmekte. Zabıta Müdürlüğünün de destek verdiği denetimler sırasında Köseköy Mahallesi’nde iskanı olmayan bir fabrikada imalat yapıldığı ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmaması nedeniyle mühürleyerek men etmişti. Temmuz ayından bu yana 4 kez mühürlenen işletmenin yetkilileri mühürleri bozarak imalat yapmaya devam edince Zabıta Müdürlüğü ekipleri iş yerine mühür fekki (bozma) tutanağı tuttu.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, konunun cumhuriyet savcılığına da iletildiğini belirterek, “Kartepe Belediyesi’nden işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyette bulunan işyerlerine izin verilmemektedir. İşyeri sahiplerinin belediyemize gelerek Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne müracaat edip ruhsatlarını almaları gerekmektedir. Aksi durumlarda yasal prosedürler uygulanmaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751