KARTEPE ZABITASI TARİHİ GECEN ÜRÜNLERE EL KOYDU
 Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede gıda üretimi ve satışının yapıldığı işletmelerde, işletmelere yönelik denetimlerine okulların açılması ile okul kantinlerini de dahil etmişti. Denetimlerine devam ekipler, okul civarında satış yapan bir bakkalın son kullanma tarihi geçmiş ürün satışı yaptığı yönündeki haber merkezine ulaşan ihbarı de değerlendirdi. Söz konusu adreste yapılan denetimde ekipler 23 kalem 140 ürünün son kullanma tarihi geçmiş olduğunu tespit etti. Ekipler düzenledikleri tutanakla birlikte son kullanma tarihi geçmiş ürünleri imha etmek üzere el koydu.

 

İlçe’de faaliyet gösteren market, bakkal, süpermarket, et ve et ürünü satan işyerlerine yönelik denetim ve kontrollerinin belirlenen sıklıkla sürdüğünü belirten Müdür Çelik, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışı yapılmaması hedefiyle denetimlerimiz yasaların bize verdiği sorumluluklar çerçevesinde yapılmaktadır. Bu konuda esnafımızın gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızda alış verişleri sırasında aldıkları ürünün imalat ve son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmelidir. Çünkü en iyi denetimi alış verişe çıkan vatandaşlarımız yapmaktadır. Halkımızın sağlığını tehdit eden işyerlerine kesinlikle taviz verilmemektedir” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817