Kartepe'de 10 Kasım
 Kartepe İlçesi’ndeki 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü, İstasyon İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program eşliğinde ilçe protokolünün de katılımıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıldönümünü anma törenlerinde Kartepe protokolü eksiksiz hazır bulundu. Kartepe Kaymakamlığı önündeki anma programında Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ile birlikte Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı J.Yzbş. Muhammet Seven, kamu kurum ve kuruluşlarının, siyasi partilerin ve özel kuruluşların yetkilileri hazır bulundular.


Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ardından saat 09.05 geçe sirenler çaldı. Trafiğin durduğu bu anda törene katılanlar da saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. Kaymakamlık önündeki tören ardından protokol, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne geçti. Salondaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından başladı. Anma günü Türkçe Öğretmeni Kezban Demir’in günün, anlam ve önemine değindiği konuşması ardından “Atatürk’ün Yaşamı” konulu slayt gösterisi eşliğinde sürdü. “Dünyada Atatürk İçin Söylenen Ünlü Sözler” canlandırması, Atatürk kıyafetleri defilesi, “Atatürk Yolunda” gösterilerinin ilgiyle izlendiği anma gününde öğrenciler Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi ve şiirler okudular.


Salondaki konuklar Atatürk’ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anmanın mutluluğu ile O’nun yüksek hatırası önünde saygıyla eğildiği program, Kartepeli çocukların “İzindeyiz” sözleri eşliğinde son bulurken ilçe protokolü de törende görev alan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de 10 Kasım mesajında, “Türk Cumhuriyetini sarsılmaz temeller üzerinde kuran, her gün, daha ziyade takviye etmek için mücadele eden ve eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı Atatürk’ü, vefatının 76. Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817