banner2779
banner2752
banner2750

Kartepe’de 1121 çocuğa Hoş geldin ziyareti yapıldı

Kartepe Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında hayata geçirdiği “Göbek Bağı” projesi ile ilçede hayata merhaba diyen, ilçe nüfusuna yeni bir birey olarak katılan bebeklere hoş geldin, ailelerine de göz aydınlığı sağlanarak mutlulukları paylaşılmakta. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın özel görevlendirdiği ebe ve hemşire destekli ekip, 2012 yılı boyunca ilçe genelinde 1121 yeni doğan bebeği evlerinde ziyaret edip başkanın hediyelerini takdim etti.

 

Anne ve bebeğin sağlığı ile ilgili bilgileri yerinde alan ekip aileye bebek bakımı ve annelik ile ilgili ön eğitimleri de vermekte. Bu proje ile bebeklerin yeni yaşamlarına bakım desteği veren Kartepe Belediyesi ekibi, özellikle bebek sağlığı, bebek bakımı, yaş zamanlarına göre beslenme ve ortam hijyeni konusunda bilgilendirmelerde bulunup, annelere de emzirme tekniği, anne sütünün önemi, emziren anne beslenmesi, loğusa takibi ve göbek bakımını anlatmakta.

 

Kartepeli annelerinde beğenisini de toplayan bu projenin ilgi görmesinden memnun olduklarını belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, “Kartepe Ailesi olarak birlik ve beraberlik içinde samimiyet, güven ve dürüstlük temellerinde bir yaşam sürmekteyiz. Ailemize yeni katılan bireyleri de hayat hazırlamak amacıyla uyguladığımız Göbek Bağı Projesi halkımızın da beğenişsini topladığını görmek bizi mutlu etmektedir. Anne ve bebeğin sağlığı ile ilgili bilgileri yerinde alan ekibimiz aileye bebek bakımı ve annelik ile ilgili ön eğitimleri de vermekte. Bu proje ile geleceğimiz olan bebeklerimize küçük hediyelerimizi de vererek ileride onların gelişimlerine hep birlikte tanıklık etmiş oluyoruz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751