Kartepe’de Atık Getirme Merkezi Kuruluyor
Evlerden, okullardan vb. yerlerden kaynaklanan atık çeşitliliğinin fazla olması, bu atıkların sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi amacı ile tüketicilerin bilinçlendirilerek, evsel nitelikli atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması, geri kazanım sistemine dahil edilmesi, geri kazanılmayacak olanların ise bertaraf edilebilmesi için Kartepe Belediyesi yeni bir çalışma başlatarak tüketicilerin kaynağında ayrı topladıkları atıkları getirip bırakabilecekleri atık getirme merkezinin kurulması için ilk adımlar atıldı.

 

Önümüzdeki ay içerisinde uygulamaya geçecek projede, Kocaeli Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın da uygun görüşü alınarak atık getirme merkezinin yeri kesinleştirilmiş oldu. Atık getirme merkezi, eskiden Köseköy Fen İşleri Garajı olarak kullanılmış alan içerisinde yer alacak. Kartepe Belediyesi olarak öncelikli hedeflerinin atıkların araziye kontrolsüz şekilde dökülmesini önlemek olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Efkan Atmaca, “Alo Atık Hattı oluşturarak vatandaşların evlerinde yaptıkları tadilatlardan kaynaklanan tamirat atıkları, kanepe, koltuk, yatak gibi iri hacimli atıklarını sokaklara gelişigüzel dökmelerini önlemek amacıyla, belediyemizi arayarak bizim tarafımızdan toplanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Vatandaşın bu konuda bilinci ve duyarlılığı arttıkça atıkların Atık Getirme Merkezimize getirileceğini düşünüyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızdan çalışmalarımıza destek bekliyoruz. Projemizi gerçekleştirmemiz için desteklerini bizden esirgemeyen başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere, Kartepe Belediye Başkanımız Şükrü Karabalık’a, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç’e, Çevre Koruma Daire Başkanımız Necmi Kahraman’a ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817