Kartepe’de belge töreni

Kartepe Belediyesi’nin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan 26 çalışanına yönelik eğitmen Ülker Yiğit nezaretinde 312 saat süreli “Zihinsel Engelli Öz Bakım Kursu” düzenlenen belge töreni ile son buldu.

 

Kuruluş bahçesinde düzenlenen belge törenini Ayten Saner sunarken programda Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hatice Sancak, Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Kuruluş Müdürü İlhan Toğrul, çalışanlar ve merkezde kalan bireyler hazır bulundu.

 

İnsanca yaşamanın, insanca bakıma dönüştüğü kuruluşta daha iyiyi yakalamak adına düzenlenen eğitimlerin bir ayağı olan “Zihinsel Engelli Öz Bakım Kursu” belge töreni protokol konuşmaları ile başladı. Kuruluş Müdürü Toğrul, 70 bireyin rehabilite edildiği kuruluş faaliyetleri hakkında bilgi verdiği konuşmasında, verdiği katkılar nedeniyle yerel yöneticilere teşekkür etti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız da konuşmasında, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kartepe Belediyesi’nin katkıları ile çalışan insanların kuruluşta yaşayan bireylere yönelik yaşam kalitesini artıracak çalışmalarda bulunmalarının önemine değindi. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hatice Sancak, Köseköy Rehabilitasyon Merkezi ardından Suadiye’de düzenlenen bu kursa katılanlara teşekkür etti. Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban da hükümetin engellilere yönelik hizmetlerin artarak devam ettiğini aktardı. 

 

İl Müdürü Bekir Yümnü, bu tür hizmet içi eğitimlerle güleryüzlülüğün daha da artmasını sağladığını hatırlatarak, elde edilen sonuçların kendilerini mutlu ettiğine dikkat çekti. Yerel yönetimler olarak katkılarının süreceğini ifade eden Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, geçtiğimiz yıllar oranla hükümetin sağladığı imkanlarla birlikte engellilere yönelik hizmetlerin ve bu tür merkezlerin arttığını hatırlattı. Bunun da insana verilen değerin en güzel göstergelerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Karabalık, bu çalışma içinde yer alan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Belgelerin verilmesi ardından merkezde kalan bireylerin gösterileri büyük beğeni eşliğinde izlendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817