Kartepe’de Bilgievleri Yeni Döneme Hazır
 Kartepeli çocukların bilgili, donanımlı bir şekilde gelişmesine katkı vermek için Kartepe Belediyesi’nin eğitim alanındaki en önemli hizmetlerinden olan bilgievleri 2014-2015 eğitim öğretim yılı için kayıtlarına başladı. Her dönem artan öğrenci sayısı ve aile sıcaklığında verilen eğitimlerle çocukların ikinci evi haline gelen bilgievleri bu dönemde de faaliyetlerine yoğun ve renkli etkinliklerle devam edecek.

Kartepeli çocukların daha verimli, sağlıklı ve modern mekanlarda eğitim ve öğretimlerine katkı vermelerine imkan sağlamak amacıyla Kartepe Belediyesi’nce hizmete sunulan bilgievleri ve kütüphaneler 2014-2015 eğitim öğretim yılına hazır hale getirildi. Halen ilçede 6 bilgievi, 2 kütüphane ve 3 eğitim sanat merkeziyle okul derslerine destek olunurken, okul ödevlerine de yardım ediliyor. Etüd imkanı yanında bilgisayar eğitimi, sosyal etkinlikler, satranç kursları ve ayrıca tiyatro, şiir, müzik, origami (El Becerisi), kimya, eğlenceli matematik, ingilizce, satranç, turizm, resim gibi kulüp çalışmaları ile de çocukların sosyal yaşantı sağlayan faaliyetlerle barışık kılınıyor. Bu hizmetle çocukların sokaklardan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması sağlanıyor.

“Yeni Nesil Bilgiyle Yetişiyor” sloganında hareket eden Kartepe Belediyesi’nce hizmete sunulan bilgi evi, kütüphane ve eğitim sanat merkezlerinde güvenli internet ağına sahip bilgisayarlar ve içlerinde binlerce kitap barındıran kütüphanelerden bugüne kadar 2273 çocuk faydalandı. Yeni dönem kayıtları ile ücretsiz sunulan bu hizmetten faydalanması içim tüm çocukları bilgievleri, kütüphane ve eğitim sanat merkezlerine beklediklerini kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Yeni üye kayıtlarına başlayan bilgievleri ile öğrencilere destek olmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizin okul derslerine yardımcı olurken, sanat merkezleriyle sosyal hayata hazırlıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında da, Kartepeli çocuklarımıza göre yol haritasını belirleyecek olan bilgievi yöneticilerimizle, eğitime yönelik desteklerimiz artarak devam edecektir. İnsana yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır düşüncesiyle çocuklarımıza ne yapsak azdır” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817