Kartepe'de camiler haftası kutlandı
 Kartepe'de camiler haftası kutlandı

 

Kartepe’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları çerçevesinde önceki gün Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda camilere katkı ve destek veren dernek yönetimlerine teşekkür belgeleri ilçe protokolü tarafından verildi.

 

Başkan Karabalık da katıldı

Cami ve Din Görevlileri Haftası kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü İsmail Gülşen’in ev sahipliği yaptığı programda Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Ak Parti İl Yöneticisi Orhan Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kayabaş ile din görevlilerinin hazır bulundu.

 

“Camiler Müslümanın dünyasıdır”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sinevizyon gösterisi ardından İlçe Müftüsü İsmail Gülşen, “Cami kadın ve aile” konulu sohbette bulundu. Cenabı Allah’ın yeryüzündeki evi olarak hadislerde de yer alan camilerin Müslümanın dünyası, hayatı ve yuvası olduğunu belirten Müftü Gülşen, “Müslümanlar, caminin içinde yaşlısıyla, genciyle, annesiyle, babasıyla, çocuklarıyla, eşiyle, dostuyla, kardeşiyle yaşar; İslamı, İslam medeniyeti ve kültürünü yaşatır. Tıpkı Allah Resülünün sünneti gibi” dedi.

 

“Camiden kadın uzaklaştırıldı”

İslamiyetin ilk yıllarında erkeklerin arkasında kadınlarında saf tuttuğunu hatırlatan Müftü Gülşen, günümüzde camiden uzaklaşmasının sakıncalarına dikkat çekti. Müftü Gülşen, “Aslında kadın camiden ve cemaatten uzaklaştırmak, onları ilim ve irfan meclisinden, toplumsal hayattan da uzaklaştırmaktır. Kadınları camiden ve cemaatten uzak tutmak, aileyi cehaletin kucağına, hurafe ve batıl inanışların kör kuyusuna terk etmektir. Çocukları ve gelecek nesilleri edepten, adaptan, sohbetten, terbiyeden, sevgiden, bilgiden, birlikten, ibadetten, saftan, huzurdan, maneviyattan mahrum etmektir” dedi.

 

“Camileri kadınsız düşünemeyiz”

Kadın ve çocukları camiye çekmek adına yapılacak düzenlemeler ilgili Müftü Gülşen, “Öncelikle camilerdeki abdest ve ibadet mekanlarını kadınlara daha elverişli hale getirmektir. Camilerdeki kadın ve çocuk mekanlarını iyileştirmektir. Onların camiye, cemaate katılımını sağlamaktır. Kadına emek vermek, aileye ve gelecek nesillere emek vermektir. Dünya barışı ve huzuru, ilmin beşiğinde yetişen ve orada çocukları için ilmin beşiğini sallayan annelerle mümkündür. Camiler, ibadet için kullara temiz kılınmış yeryüzünün cennet bahçeleridir Cennet ise annelerimizin ayakları altındadır. Camiler ve kadınlar arasında böyle bir bağ varken kadınları cami, camileri de kadınlarsız düşünemeyiz. Camilerimiz, cemaat ile hayat bulur, nefes alır, daim olur. Çocukları ile kadınlarımız, camilerimize cennet güzellik katar, saflık, temizlik katar” dedi. Müftü Gülşen sohbeti ardından cami dernek yöneticilerine gösterdikleri gayretli çalışmalardan dolayı teşekkür belgelerini protokol üyelerinin elinden aldılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817