banner2779
banner2752
banner2750

KARTEPE’DE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI
 101. Yılında Çanakkale Şehitleri, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği bir programla anıldı. Kartepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı anma programında Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Abdullah Yılmaz, Mehmet Filiz, Murat Sabri Çakır, meclis üyeleri ve koordinatörler, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Yasemin Ağra, Ak Parti Kartepe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Karbuz, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Kartepeliler hazır bulundu.

Türk tarihinde önemli bir yer tutan Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen kınalı kuzuların anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, salonu dolduran Kartepelilere, sinevizyon gösterimi eşliğinde Çanakkale’nin ne olduğunu Türk milletinin öğrenip, gelecek nesillere aktarmasının bir şeref borcu olduğunu anlattı. Serkan Aksan ve Vuslat Grubu seslendirdiği ilahiler eşliğinde semazenlerin gösterilerine seyircilerin ellerindeki Türk Bayrakları ayrı bir renk kattı. Manevi duyguların yükseldiği anma programı İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün’ün şehitler ruhuna okunan hatimlerin duasını yaptırması ile son buldu.

Program sonunda teşekkür konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Kartepe’nin turizm master planları ile bakanlık düzeyinde görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’da bulunan Başkan Üzülmez’in selamlarını iletti. Çanakkale’de verilen insan üstü mücadelede şehit düşenleri rahmetle andıklarını belirten Yılmaz, konuşması ardından konuklarına teşekkür hediyesi takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751