Kartepe’de Çevre Haftası Etkinliği

Çevre duyarlılığının önemine dikkat çekmeye çalışan Çevre Müdürlüğü yetkilileri, dünden bugüne dünyamızda yaşanan olumsuzlukları ve önlem almazsak gelecekte dünyamızın nasıl etkileneceğini anlatmak amacı ile Pakmaya Muzaffer İncekara İO öğrencilerine “Dünya” konulu belgesel filmi izlettirdi. Etkinliğe katılan öğrenciler sinema tadında bir belgesel film izlemekten oldukça mutlu oldular. Dünyamızın değişim sahneleri öğrencilerin ilgisini çekerken, insanların yaşamlarının Dünya üzerindeki etkisi ve yapılan tahribatlar üzerine öğrencileri düşünmeye sevk etti.

 

Çevre Koruma Müdürlüğü ve Tema işbirliği ile 17 Ağustos Mahallesi Uluışık Caddesi üzerinde bulunan 2bin metre karelik alana 17 Ağustos İO, Derbent OO, Dürdane Özdilek İO ve Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin katılımı ile ağaç dikilerek “Kartepe Dünya Çevre Ormanı” oluşturuldu.

 

Kartepe Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Çevre Koruma Müdürlüğü önünden başlayan Çevre yürüyüşüyle ağaç dikme alanına gidildi. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve protokol konuşmalarının ardından 2012-2013 Yılı atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri verildi. Daha sonra ağaç dikme törenine geçen öğrencilerin oldukça mutlu oldukları görüldü. Fıstık çamı, akçaağaç, ıhlamur, dut gibi ağaçların dikildiği törende çocuklar can sularını da kendi sularından verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817